POČETNAARHIVAwww.gospic
PROGRAM PROSLAVE
SPORA SANACIJA ŠTETA
PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI
DRUGI KRUG IZBORA
BEZ BLATA I LOKAVA KOD KATOLIČKOG GROBLJA
PETRY POZIVA BIRAČE DA GLASAJU
LAKŠE BUDAČKOM
KANDIDATI OBIŠLI LIČKI OSIK
POČELO S BUDAČKOM
KANDIDATI HDZ-a PREDALI POTPISE
POČELO KANDIDIRANJE
SANACIJA DIJELA KRALJEVIĆEVE
SUFINANCIRANJE URBANOG PODRUČJA
POTPORA ZA ATLETSKU STAZU NA BALINOVCU
ZBOG PRORAČUNA NA IZBORE

U susret Danu Grada Gospića

PROGRAM PROSLAVE

Gospićka zračna panorama/Snimio Marko Čuljat Lika press
Gospićka zračna panorama/Snimio Marko Čuljat Lika press
www.licke-novine.hr
16. srpnja 2024. u 9.30 sati

GOSPIĆ - Proslava Dana grada je na blagdan sv. Marije Magdalena koja je njegova nebeska zaštitnica 22. srpnja.

I ove godine priređen je bogat program proslave.

Od 15. do 19. srpnja od 17 do 23 sata Gospićani će imati priliku u malim grupama pogledati prvo hrvatsko VR kino by Davor Rostuhar "Lovci sakupljači" što će biti na Trgu Stjepana Radića.
19. srpnja (petak) u 21.30 sati je GROCKS s nastupom domaćih rock bendova: Likosy, POP MUSIC, Tice Nebeske, Prvi red, Master, Top Gun, T. N. T i Dvorske lude u atriju KIC-a.
20. srpnja (subota) u 20:30 sati nastup Gradskog zbora Vila Velebita, folklorna večer FA "Dr. Ante Starčević" Gospić, HKUD Degenija, HKUD Široka Kula, HKUD "Lika" Lički Osik, VIS Likote.
U 22 sata koncert Zlatka Pejakovića na Trgu Stjepana Radića.
21. srpnja (nedjelja) u 19:30 sati dolazak glumaca i okupljanje publike i u 20:00 sati otvorenje kulturnog projekta "Glumci u Gospiću" u KIC-u.
U 20:30 sati kazališna predstava Teatra Kerekesh: "Ljubaf" u KIC-u.
21:30 sati Nastup domaćih bendova DC5, POP MUSIC i LIKOSY na Trgu Stjepana Radića.
22:30 sati Nastup Baby Lasagna na Trgu Stjepana Radića.
22. srpnja (ponedjeljak) u 6:00 sati budnica ulicama grada Gospića
9:30 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod centralnog križa na Groblju sv. Marije Magdalene u 10:00 sati sveta misa u katedrali, a nakon mise polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Tru Alojzija Stepinca.
20:00 sati svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na Trgu Stjepana Radića i u 20.45 koncert "Tamo gdje sam rođen" u izvedbi Četiri tenora.
24. srpnja (srijeda) u 21:00 sat kazališna predstava "Sretni ljudi" u KIC-u.
26. srpnja 2024. u 22:30 sati GROCKS Koncert Vojko V u KIC-u.
27. srpnja (subota) u 21:00 sat kazališna predstava "Ništa im neće biti" u KIC-u.

Gradnja infrastrukture u Gospiću

SPORA SANACIJA ŠTETA

 
 
www.licke-novine.hr
2. SRPNJA 2024. U 18.15 SATI

GOSPIĆ - Gradonačelnik Darko Milinović održao je danas koordinacijski sastanak s predstavnicima investitora, izvođača i podizvođača radova na komunalnoj infrastrukturi na obnovi i izgradnji vodovoda, plinofikaciji, telekomunikacijama i elektrifikaciji koja se trenutno provodi na području Gospića. Ulice su mjesecima raskopane i kolnici se sporo saniraju, a po gradu je milijun udarnih rupa.
Na sastanku se razgovaralo o dinamici radova i o sanaciju prometnica. Dogovoreno je da će gradonačelnik Darko Milinović biti na čelu koordinacije s ciljem što bolje organizacije radova te sanacije gradskih ulica i pločnika gdje se obavljaju infrastrukturni radovi.

Ovo je priopćenje koje je danas stiglo u našu redakciju. Ni riječi nema o "sanaciji" Željeznog mosta na Novčici koja je počela još prošle godine i umjesto granitnih pločica netko je nekome odobrio da jednostavno izlije beton. U sklopu radova trebalo je izvaditi pločice iz Novčice, naručiti nove i pješačke staze s kojima je most prije rata proširen, vratiti na staro mjesto. Osim toga na mostu su bila četiri kandelabra a iz rata je izašao samo jedan čitav i jedan postament koji je nestao tijekom "obnoviteljskih radova", a oni su iz varaždinske livnice kao što su oni na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Na Čardaku su izvođači radova u isti rov postavili nove plastične vodovodne i plinovodne cijevi koje su u istom nivou i označene različitim bojama. Čini se da će biti problem s prelaskom ovih novih instalacije preko rijeke Novčice, jer s nizvodne strane postavljena je kanalizacijska cijev kroz koju otpadne vode tjera pumpa ispred Golubice na Čardaku. Radovi su zastali prije mosta s lijeve strane, i pitanje je kako će biti i na koji način nastavljeni, jer su uzvodne strane pločniku telekomunikacijska kanalizacija, a ispod vodovodna cijev koja je vjerojatno već dotrajala. (MaČ)

Nakon izvanrednog izbora gradonačelnika

PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI

Milinović je od danas gradonačelnik Gospića.

Primopredaja je obavljena pred kamerama/Snimio Marko Čuljat
Primopredaja je obavljena pred kamerama/Snimio Marko Čuljat
www.licke-novine.hr
27. lipnja 2027. u 15.15 sati

GOSPIĆ - Danas je u uredu gradonačelnika izvršena primopredaju vlasti između novoizabranog gradonačelnika Darka Milinovića i povjerenika Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Josipa Brozičevića. Primopredaji su nazočili novi zamjenik gradonačelnika Ivan Kovačević, bivši gradonačelnik Karlo Starčević i gradski tajnik Slaven Stilinović.
Najprije se Starčević zahvalio povjereniku na upravljaju Gradom u protekla više od tri mjeseca, i zaželio novim čelnicima da nastave gradnju infrastrukture i da grad postane privlačan mladima.

-Nas dvojica, znali smo i ranije biti primjer suradnje drugima, uskoro će se osjetiti napredak u razvoju. Nećemo se libiti tražiti pomoć od bilo koga.-rekao je Milinović, odgovarajući Starčeviću, aprije potpisa papira o primopredaji. (MaČ)

Gospić

DRUGI KRUG IZBORA

Milinović novi gradonačelnik.

Gospić je jutros bio pust/Snimio Marko ČULJAT
Gospić je jutros bio pust/Snimio Marko ČULJAT
www.licke-novine.hr
23. LIPNJA 2024. U 19 SATI, dopuna ua 22 sati

GOSPIĆ - Danas je drugi krug prijevremenih izbora za gradonačelnika i njegovog zamjenika koji će imati vlast samo idućih deset mjeseci. U drugom krugu su Darko Milinović, LiPO i Joso Vrkljan, HDZ. Jutros je grad bio pust, samo po koji auto, a bilo je lipo prohladno jutro.
Do popodne je na biračka mjesta izašlo oko 40 posto birača. Državno izborno povjerenstvo objavilo je i podatke o izlaznosti do 16:30. Prema podacima, glasovalo je nešto više od 4.500 građana, odnosno 43,96 posto.

Prema neslužbenim podacima Darko Milinović, LiPO izabran je za prvog čovjeka Gospića s 2956 glasova, uz njega za zamjenika je izabran Ivica Kovačević-Ico. Kandidat HDZ-a Joso Vrkljan osvojio je 2601 glas. Izlazak na birališta bio je preko 50 posto. (Ln)

BEZ BLATA I LOKAVA KOD KATOLIČKOG GROBLJA

Današnji radovi kod katoličkog groblja
Današnji radovi kod katoličkog groblja
www.licke-novine.hr
21. lipnja 2021. u 15.15 sati

GOSPIĆ - Danas su nakon višegodišnjeg natezanja konačno počeli radovi na asfaltiranju dijela prilaza i parkirališta kod Gradskog katoličkog groblja sv. Marije Magdalene, kao i na uređenju prilazne ceste prema groblju. Posao obavljaju radnici i strojevi Lika cesta na visokoj temperaturi što pogoduje asfaltu i doprinosi njegovoj trajnosti. Direktor Lika cesta, Joso Vrkljan, pohvalio je trud i upornost radnika Lika cesta obišao je radilište i izjavio da uz malo truda grad može biti znatno ljepši. (LN)

Izvanredni izbori u Gospiću

PETRY POZIVA BIRAČE DA GLASAJU

www.licke-novine.hr
21. lipnja 2024. u 15 sati

GOSPIĆ - Izborni stožer HDZ-a za izvanredni izbor gospićkog gradonačelnika poslao je priopćenje s porukom Ernesta Petryja, ličko-senjskog župana koji je uputio poziv biračima uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika. U pozivu, Petry je istaknuo važnost suradnje između Grada, Županije i Vlade RH, naglašavajući ključnu ulogu izbora u oblikovanju budućnosti Gospića te podržao kandidaturu Jose Vrkljana:

-Drage moje Gospićanke i Gospićani, obveza mi je da vam se kao sugrađanin i ličko-senjski župan obratim pred predstojeće izbore za gradonačelnika Grada Gospića. Kao što svi dobro znate, u nedjelju su izbori za gradonačelnika na kojima se odlučuje o sudbini grada. Gospić je danas veliko gradilište, zahvaljujući dobroj suradnji Ličko-senjske županije i Vlade RH, odnosno resornih ministarstava. Sukladno navedenom, izuzetno je bitna dobra suradnja između Grada, Županije i Vlade Republike Hrvatske, odnosno resornih ministarstava. Stoga vas sve pozivam da izađete na izbore u što većem broju i da podržite kandidata Hrvatske demokratske zajednice Josu Vrkljana.

Poruku pogledajte i na poveznici snimljenoj mobitelom:

www.youtube.com/shorts/N8AMlMQ0keo

LAKŠE BUDAČKOM

Jučer je postavljen završni sloj asfalta cijelom širinom kolnika.

Jutrošnji detalj iz Budačke kod Trga Nikola Tesle/Snimio Marko ČULJAT
Jutrošnji detalj iz Budačke kod Trga Nikola Tesle/Snimio Marko ČULJAT
www.licke-novine.hr
21. svibnja 2024. u 9.45 sati

GOSPIĆ - Nakon postavljanja novih komunalnih instalacija što je počelo još prošle godine, jučer su radnici i strojevi Lika cesta postavili, nakon višednevnih priprema, novi sloj asfalta od početka Budačke do Gimnazije. Kako smo se maloprije osvjedočili promet se odvija normalno, jedino još nedostaje položena prometna signalizacija. (Ln)

Izborna kampanja HDZ-a

KANDIDATI OBIŠLI LIČKI OSIK

Podrška ministra Medveda.

HDZ-eovi kandidati na osičkom jedinom trgu
HDZ-eovi kandidati na osičkom jedinom trgu
www.licke-novine.hr
20. lipnja 2024. u 17.30 sati

Potpredsjednik Vlade RH, ministar hrvatskih branitelja i zamjenik predsjednika HDZ-a dao je danas iznimno jaku potporu Josi Vrkljanu u utrci za gradonačelnika Grada Gospića.
Objavljujemo poveznicu na njegovu video izjavu
www.youtube.com/watch?v=4n8LZgSACa4


LIČKI OSIK - Kako smo danas dobili priopćenje Izbornog stožera HDZ-a, kandidat za gradonačelnika Gospića, Joso Vrkljan, zajedno sa zamjenicom Kristinom Prša, posjetio je naselje Lički Osik, ističući važnost rješavanja komunalnih problema s kojima se mještani susreću. Vrkljan je istaknuo kako Lički Osik zauzima posebno mjesto u njihovom programu.

Iznio je konkretne planove za poboljšanje kvalitete života u naselju, naglašavajući sanaciju oštećenih cesta i ulica te uređenje parkirališta kod zdravstvene ambulante kao ključne točke svog programa. Osim toga, posebno je istaknuo prioritete vezane za nastavak energetske obnove stambenih zgrada, za što je potvrđeno i jamstvo resornog ministarstva, jer bez državnih sredstava nema ni energetske obnove zgrada i istakao:
-Svjesni smo problema s kojima se naši sugrađani svakodnevno susreću i želimo ih aktivno rješavati. Gospić je za nas snažan i važan, i zato želimo osigurati da svaki njegov dio, uključujući i Lički Osik, dobije potrebnu pažnju i resurse.

Sanacija ulica u Gospiću

POČELO S BUDAČKOM

Asfalterski radovi započeli su kod Gimnazije u Budačkoj ulici
Asfalterski radovi započeli su kod Gimnazije u Budačkoj ulici
www.licke-novine.hr
19. lipnja 2024. u 14.15 sati

GOSPIĆ - Još prošle godine počela su raskopavanja po gotovo cijelome gradu. Odjednom su gotovo istovremeno započeli radovi na kopanju plinovoda u istočnim dijelovima grada, a u južnom dijelu počela je zamjena vodovodnih cijevi iz 1893. godine kojima je stigla prva voda do Marte.

Nakon polaganja plinskih, vodovodnih trebalo je sanirati i elektro instalacija te niveliranju šahtova i slivnika kanalizacije. Taj posao započeo je nakon višednevnih priprema u Budačkoj na križanju sa Zagrebačkom kod Gimnazije. Naime, trebalo je skinuti ostatke asfalta na kolniku što se radilo frezanjem i odvoženjem sloja po cijeloj širini ulice. Danas su započeli radovi asfaltiranja državne ceste DC50 u gradu Gospiću, odnosno Budačke ulice koji bi trebali biti sutra gotovi.

Sanacioni radovi izvode se u sklopu izgradnje plinskog distribucijskog sustava čiji je investitor poduzeće EVN Croatia Plin, dok je dio sredstava osiguran iz redovnog održavanja Hrvatskih cesta a radove izvodi domaće poduzeće Lika ceste.

Jutros je među svojim radnicima bio i njihov direktor Joso Vrkljan koji reče kreće u daljnje popravljanje poklopaca kanalizacije i odvodnje oborinskih voda do raskrižja s Ulicom dr. Franje Tuđmana. (LN)

Prijevremeni izbori za gospićkog gradonačelnika

KANDIDATI HDZ-a PREDALI POTPISE

Kandidat za novog gradonačelnika je Joso Vrkljan, a za zamjenicu Kristina Prša.

 
 
www.licke-novine.hr
23. svibnja 2025. u 23.15 sati

GOSPIĆ - Skupa HDZ-a na kojem je nazočio i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH i nositelj HDZ-ove liste za izbor članova u Europski parlament Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry te brojni dužnosnici, članovi i simpatizeri HDZ-a iz Gospića, kandidati HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića Joso Vrkljan i Kristina Prša predali su kandidature uz poruku "Gospić - snažan i važan", koji će se održati 9. lipnja ove godine.

Joso Vrkljan kao kandidat HDZ-a za gradonačelnika nakon predaje kandidature uz prikupljenih preko 2000 potpisa podrške građana zahvalio je građanima na ukazanoj potpori te dodao da sigurno ono što njegovoj kandidaturi daje poseban značaj jest stranka - Hrvatska demokratska zajednica kao i njegova zamjenica Kristina Prša.
-Naša je temeljna zadaća, s obzirom da je riječ o mandatu u trajanju kraćem od godinu dana, preokrenuti sve negativne trendove i usmjeriti se na razvoj grada za što je potreban odvažan i stručan tim. Uz podršku Vlade Republike Hrvatske i Ličko-senjske županije, državnih ustanova i poduzeća naš program i ciljevi su realno ostvarivi. Kao što je poznato cijeli svoj radni vijek sam proveo u poduzeću Lika ceste na različitim poslovima, a položaj direktora usmjerio me na suradnju s Gradom Gospićem, a posebno sa zamjenicom Kristinom Prša s kojom sam zadnjih nekoliko godina ostvario odličnu suradnju. U tom pravcu, veseli me i buduća suradnja i novi izazovi. Gospić ima mnoštvo vidljivih problema, a o smjernicama i prioritetima više ću govoriti u programu koji je realan i ostvariv. Na tragu profesionalnog djelovanja, iskustvenog rada, osobito ću skrbiti o cestovnoj infrastrukturi u smislu poboljšanja sigurnosti prometovanja i kvaliteti života kao i svim ostalim područjima koji će u doglednoj budućnosti naš grad učiniti prepoznatljivim i konkurentnim. Sinergijom znanja i iskustava, možemo jamčiti nesmetani razvoj našega grada, na dobrobit svih nas, a posebice mladih koji su naša budućnost. Vodit ću kampanju prepoznatljivosti, usmjerenosti, dijaloga, čestito i profesionalno".

Kristina Prša kao nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a za zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića dodala je da je proteklih sedam godina s pozicije zamjenice gradonačelnika vodila gradske projekte, od planiranja, apliciranja do njihove konačne provedbe.
-Nažalost, svjedoci smo da je proteklih pola godine došlo do stagnacije, zaustavljanja svih projekata, kao i nemogućnosti prijavljivanja novih projekata na različite Europske i nacionalne mjere. Naša je dužnost da se u kriznim vremenima, svi koji možemo pomoći svojim znanjem, aktiviramo i stavimo na raspolaganje, sebe i svoja znanja za dobrobit zajednice. Tako sam i ja stavila svoju struku i znanje na raspolaganje na području gdje mogu najviše doprinijeti i podržala kandidaturu Josu Vrkljana, stručnjaka za cestogradnju i obrtnika. Ističem kako se radi o čovjeku s kojim sam izvrsno surađivala u proteklom razdoblju, dok sam bila zamjenica i koji se pokazao kao čovjek od riječi i vrlo operativnim. Sigurna sam da ćemo zajedno postići sve što je potrebno za vraćanje grada na prave staze, jer znamo točno što i kako ćemo raditi, koji su naši prvi potezi i na koji način ćemo to postići. Nalazimo se u situaciji koja zahtjeva predan rad vodstva grada i ne možemo si dozvoliti gubitak niti jednog dana kako bi postigli cilj. Svi koji me poznaju znaju da sam oduvijek predano radila i da neću dozvoliti da ono što smo prethodne dvije godine pripremali ostane nedovršeno. Zajedno, našim znanjem koje imamo, taj cilj ćemo postići. Imamo potporu cijelog niza stručnjaka u našem timu, a sada tražimo i potporu naših sugrađana, za ostvarenje cilja koji se zove GOSPIĆ- snažan i važan".

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ernest Petry zahvalio je svim građankama i građanima grada Gospića koji su svojim potpisom podržali kandidaturu Jose Vrkljana i Kristine Prša te dodao, da stranku broj prikupljenih potpisa, kao i izvrstan rezultat HDZ-a na parlamentarnim izborima za zastupnike u Hrvatski sabor od 58 posto, osnažuje i ohrabruje, ali isto tako i obvezuju na daljnji rad za dobrobit građana Gospića, Ličko-senjske županije i Republike Hrvatske. (LN)

IZBORI NOVOG GRADONAČELNIKA

POČELO KANDIDIRANJE

Prva je prijava stranke LiPO.

Predaja kandidature stranke LiPO/Snimio Marko Čuljat, Lika press
Predaja kandidature stranke LiPO/Snimio Marko Čuljat, Lika press
www.licke-novine.hr
21. svibnja 2024. u 13.45 sati

GOSPIĆ - Poradi nedonošenja gradskog proračuna Vlada RH je donijela odluku o smjeni gradonačelnika i pripremaju se novi izvanredni izbori za gradonačelnika koji su zakazani za 9. lipnja.

Izbornom povjerenstvu koje koristi jedan ured u Županiji danas je kroz podne predana prva prijava. Radi se o kandidaturi stranke LiPO koja je donijela preko tisuću potpisa za njihove kandidate liječnika Darka Milinovića, za gradonačelnika i poduzetnika Icu Kovačevića, za zamjenika pod motom "5 do 12". Nakon toga Milinović je dao izjavu za novinare.
-Mislim da je došlo vrijeme da ovaj grad promijeni trend. Ovaj grad treba odlučne ljude, one koji donose odluke, a uvjeren sam da smo nas dva ti koji donose brze odluke. Ovaj grad treba čišće parkove i ulice, treba dosta mjesta u vrtićima. Ovaj grad treba neovisne kandidate a to smo nas dva i to je bio jedan od motiva naše kandidature.-istakao je Milinović.

Predaju kandidature najavio je i HDZ koja će biti 23. svibnja u 18 sati nakon proslave Dana županije. (MaČ)

Gradsko groblje sv. Marije Magdalene Gospić

SANACIJA DIJELA KRALJEVIĆEVE

Sanira se prekopani dio Kraljevićeve prilikom ekshumacije hrvatskih žrtava iz 1945. godine.

Sanacija grobišta iz 1945. godine u dijelu Kraljevićeve ulice
Sanacija grobišta iz 1945. godine u dijelu Kraljevićeve ulice
www.licke-novine.hr
29. travnja 2024. u 20.30 sati

GOSPIĆ - Nakon provedene ekshumacije i nedavne sahrane posmrtnih ostataka žrtava partizanskih i komunističkih zločina, danas su započeli radovi na privremenoj sanaciji ceste na lokalitetu kod gospićkog groblja da se građanima omogući pristup grobovima predaka i da se neometano na obližnjem nogometnom igralištu održi 12. Susret hrvatske katoličke mladeži kojemu je domaćin Gospićko-senjska biskupija ovog vikenda.

Ulicu Miroslava Kraljevića saniraju radnici i strojevi tvrtke Lika ceste, a danas su ih obišli ličko-senjski župan Ernest Petry i direktor Lika cesta Joso Vrkljan. Ispred gospićkog groblja, odnosno ispod prometnice, tijekom ekshumacije koju je provodilo Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji S Ministarstvom unutarnjih poslova, Ličko-senjskom županijom i Gradom Gospićem, pronađeni su posmrtni ostatci nasilno ubijene 253 žrtve Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. Antropološkom obradom utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima 249 muškaraca i četiri žene osobe u dobi od 20 do 50 godina, dok su kod gotovo polovice žrtava utvrđene prostrijelne ili traumatske ozljede lubanje te prijelomi kostiju, što ukazuje na nasilnu smrt. Žrtve su pobili partizani nakon zauzimanja Grada 4. travnja 1945. i još nekoliko godine poslije.
Župan Petry je i ovom prigodom naglasio da se u idućem razdoblju treba trajno obilježiti mjesto stradavanja žrtava i na tom lokalitetu izgradi dostojanstveno spomen-područje kao sjet na stradale žrtve. (LN)

SUFINANCIRANJE URBANOG PODRUČJA

 
 
www.licke-novine.hr
26. travnja 2024. u 18 sati

GOSPIĆ - Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine u vrijednosti od 32. 771, 66 eura. Urbano područje Gospić čine tri jedinice lokalne samouprave: Grad Gospić, Općina Perušić i Općina Udbina.

Sve je započelo u prosincu 2021. godine potpisivanjem Sporazuma o suradnji između Grada i općina nakon čega su uspješno odrađene pripremne faze i izrađena je Strategije razvoja urbanog područja Gospić, koja je u veljači 2024. usvojena na sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića. Način na koji su pripremani projekti osigurava integraciju područja prilikom ulaganja u razne sektore - od obnove kulturnih prostora do povezivanja sadržaja i mobilnosti stanovništva. Strategijom su definirani prioriteti, a to je prvenstveno teritorijalna integracija i mobilnost lokalnog stanovništva, ali i posjetitelja i turista obzirom da Lika doživljava i turistički uzlet, te je nužno povećati turističko-prezentacijske kapacitete ovog dijela Hrvatske.

Tako će kroz ovaj mehanizam Grad pripremati projekte uspostave javnog prijevoza nabavom električnih vozila te projekte kojima će se dodatno valorizirati spomen na jednog od najpoznatijih svjetskih izumitelja i ojačati vidljivost područja kao rodnoga kraja Nikole Tesle. Općine pripremaju projekte kojima će predstaviti svoju kulturnu baštinu i time obogatiti turističku ponudu. (GG)

Ministarstvo turizma i sporta

POTPORA ZA ATLETSKU STAZU NA BALINOVCU

 
 
www.licke-novine.hr
25. travnja 2024. u 12 sati

GOSPIĆ - Ministarstvo turizma i sporta ove će godine sufinancirati sportske objekte. Jučer su u Ministarstvu uručena 84 ugovora a jedan se odnosi na obnovu i opremanje postojeće atletske staze na nogometnom stadionu Balinovac za kojeg je povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao i preuzeo Ugovor o sufinanciranju u vrijednosti od preko 260 tisuća eura. Cilj projekta je doprinijeti zadovoljavanju javnih potreba u sportu na području Gospića kroz osiguravanje preduvjeta za kvalitetno bavljenje sportskim aktivnostima ulaganjem u sportsku infrastrukturu. Ovo je završnu fazu ulaganja u atletsku stazu budući su do sada u prvoj fazi već izvedeni pripremni radovi i radovi asfaltiranja podloge. U sklopu projekta će se izgraditi zaštitna ograda i postaviti završne obloge na stazi i popratna borilišta kao i nabaviti i kao nabaviti i postaviti sprave i oprema potrebna za punu funkcionalnost atletske staze. (GG)

Priopćene iz gradske uprave Gospića

ZBOG PRORAČUNA NA IZBORE

Gradonačelnik Karlo Starčević, povukao je proračun za ovu godinu.

Gradsko vijeće Grada Gospića
Gradsko vijeće Grada Gospića
www.licke-novine.hr

4. siječnja 2024. u 18.30 sati

GOSPIĆ - Danas kasno popodne dobili priopćenje koje je potpisala Kristina Prša, zamjenica gradonačelnika Gospića:

Dragi sugrađani, poštovani suradnici, cijenjeni poslovni partneri,
s obzirom da je gradonačelnik gospodin Karlo Starčević povukao proračun, uskoro će Odlukom Vlade RH biti imenovan povjerenik kojemu će zadaća, između ostalog, biti i organizirati i provesti izbore za gradonačelnika Grada Gospića.

Time će i službeno prestati moj mandat zamjenice gradonačelnika kojega sam sa osobitim zadovoljstvom obnašala od 2017. godine. Ovdje moj politički put zauvijek i u svakom obliku prestaje.

Za mene je ovaj posao, a kojim sam na neki način služila Gradu Gospiću i njegovim stanovnicima, bio veliki izazov. Puno toga sam naučila, ostvarila mnoga poznanstva i ta iskustva zauvijek će ostati urezana u moja sjećanja. Unatoč tome što je bilo teških dana, pamtit ću samo lijepe jer ih je nedvojbeno bilo više. Osim što mi je bilo veliko zadovoljstvo raditi u interesu grada, moram reći da mi je bila i velika čast, a koju su mi ukazali Gospićani i na tome sam zaista zahvalna.

U posljednjih šest i pol godina mnogo je projekata koje smo napravili i kojih ću se sjetiti kada budem prolazila ulicama grada. Svaki od njih proveo se uz trud i zalaganje, posebno zaposlenika gradske uprave kojima se ovim putem posebno zahvaljujem na profesionalnosti, odgovornosti, suradljivosti i svim drugim osobinama koje su u kolektivu pokazali, a koje su uvelike pridonijele da se projekti uspješno i provedu.

Svima i dalje želim uspješan rad, a novom gradonačelniku od srca želim da nastavi tamo gdje smo stali te da provede sve projekte za koje smo pripremili teren, a također želim puno uspjeha u mnogim drugim projektima koji će donijeti prosperitet i razvoj Gospiću kako to ovaj grad i zaslužuje.

Svima se još jednom zahvaljujem na vremenu provedenom u zajedničkom radu.