POČETNAARHIVA
POTPORA POTPREDSJEDNIKA BUTKOVIĆA
Potpora Ivana Jurkovića
POSJET RIBNIKU
TOMISLAV UŽAREVIĆ PREDSTAVIO PROGRAM
POSJET ŽABICI
ERNESTA PETRYJA
BIVŠEG ŽUPANA MILANA JURKOVIĆA
MINISTRICA KULTURE S KANDIDATIMA HDZ-A
SVIJETU JE PODARIO BUDUĆNOST
PRONAĐENA OPASNA SREDSTVA U ŠUMI I TRAVI
HDZ PREDAO LISTE
HDZ PREDAO LISTE
HDZ PREDAO LISTE
HDZ PREDAO LISTE
HDZ PREDAO LISTU
HDZ PREDAO LISTU
STARČEVIĆEVE LISTE ZA GOSPIĆ I ŽUPANIJU
LiPO PREDALO LISTE
HDZ PREDAO LISTE
HDZ PREDAO LISTE
HDZ-A, HSS-A, HSU-A I HBS-A
OBJAVLJENA LISTA ZA SENJ
ZA ZAMJENICU ŽUPANA JASNA OREŠKOVIĆ-BRKLJAČIĆ
SITNO, ZA IZBORE BITNO
DRŽAVNI TAJNIK HANŽEK POSJETIO LIČKI OSIK I GOSPIĆ
LOKALNI MEDIJI GRAĐANIMA, NE ŠERIFIMA
ZADOVOLJSTVO KAMPANJOM
PETRY I STILINOVIĆ U KLANCU
PRIKUPLJANJE POTPISA
MILINOVIĆ I MANJEROVIĆ
KANDIDAT ZA NAČELNIKA PONOVO ZLATKO FUMIĆ

U susret izborima

POTPORA POTPREDSJEDNIKA BUTKOVIĆA

Obilazak Kaniške ulice u Gospiću/Foto HDZ
Obilazak Kaniške ulice u Gospiću/Foto HDZ
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
9. SVIBNJA 2021. U 17.15 SATI

GOSPIĆ/OTOČAC
- Danas je potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio u Gospiću i Otočcu kako bi dao potporu Ernestu Petryju, kandidatu HDZ-a za župana Ličko-senjske županije te Mariju Stilinoviću i Aneli Serdar-Pašalić kao kandidatima za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića.

U prostorijama HDZ-a u Gospiću bio JE razgovor s članovima Gradske organizacije na kojemu su teme bile infrastrukturni i cestovni problemi s kojima se susreću građani grada Gospića. Zaključeno je da će Ministarstvo u nadolazećem razdoblju poduprijeti rješavanje problema tranzitnog prometa kroz centar Gospića, izgradnjom zapadne i istočne obilaznice kao i rekonstrukcije postojećih cesta. Butković je obišao i jučer završenu dionice državne ceste D 25 u Kaniškoj ulici koja je rekonstruirana u dužini od 800 metara.

U Otočcu je Butković pružio potporu za nadolazeće lokalne izbore nositelju liste HDZ-a za Gradsko vijeće dr. sc. Branislavu Šutiću, kandidatu za župana Ernestu Petryju, kandidatkinji HDZ-a za zamjenicu župana Ličko-senjske županije Jasni Orešković-Brkljačić, svim kandidatima na listi za Gradsko vijeće, kandidatima za županijsku skupštinu ispred Otočca te kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Grada Otočca Edyju Sladoviću. (LN)

Potpore HDZ-u

Potpora Ivana Jurkovića

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
8. svibnja 20221. u 18.30 sati

GOSPIĆ - Ivan Jurković-Šareni, hrvatski branitelj, dragovoljac i invalid Domovinskog rta dao je potporu HDZ-ovim kandidatima Ernestu Petryju u kandidaturi za ličko-senjskog župana i Marijanu Kustiću kao nositelju HDZ-ove kandidacijske liste za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije. (Ln)

HDZ OBILAZI TEREN

POSJET RIBNIKU

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
8. svibnja 2021. u 17.45 sati

RIBNIK - Sinoć su kandidat za gradonačelnika Grada Gospića Mario Stilinović u pratnji predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Ličko-senjske županije Paje Brkljačića, kandidata i kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće kao i dijela članova Izbornog stožera HDZ-a bili u Ribniku.

Stilinović je zahvalio nazočnima na dolasku i podršci, istaknuo je značaj Ribnika u Domovinskom ratu kao prve crte obrane Gospića što je posvjedočio i Pajo Brkljačić koji je mnoge ratne dane proveo upravo u ovom herojskom selu. Predstavljen je Izborni program, buduće smjernice djelovanja, prednost kao i prepoznatljivost svih HDZ-ovih kandidata. Jasno je naglasio važnost obnovljene mlinice kašikare i njezino povijesno značenje za ovaj kraj. Nakon druženja s okupljenima, uslijedio je posjet i razgledavanje mjesne škole koja je potpuno devastirana te je zaključeno da mora biti prioritet u obnovi i revitalizaciji ovoga ličkoga sela. (Ln)

HDZ KORENICA

TOMISLAV UŽAREVIĆ PREDSTAVIO PROGRAM

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
8. svibnja 2021. u 9.15 sati

KORENICA - Jučer je bilo predstavljanje kandidata HDZ-a općine Plitvička Jezera Tomislava Užarevića i liste za Općinsko vijeće Plitvička Jezera. Užarević je prezentirao izborni programa HDZ-a za nadolazeće razdoblje, a prisutne je pozdravio i nositelj HDZ-ove liste Marko Starčević.
Predstavljanja su uz kandidate s područja općine Plitvička Jezera nazočili predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije i nositelj županijske liste HDZ-a Marijan Kustić te kandidat za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry koji su se također obratili nazočnima. Među gostima su bili voditelj kampanje Ivica Radošević, ravnatelj JU NP Plitvička jezera gospodin Tomislav Kovačević te članovi i simpatizeri HDZ-a. (Ln)

Kandidati HDZ-a u obilasku terena

POSJET ŽABICI

Dotrajali most u Žabici
Dotrajali most u Žabici
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
7. svibnja 2021. u 16.40 sati

ŽABICA - Jučer su ovo prigradsko naselje posjetili kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry, kandidat za gradonačelnika Grada Gospića Mario Stilinović te kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Anela Serdar-Pašalić. S njima je bio predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Ličko-senjske županije Pajo Brkljačić i nekolicine članova Izbornog stožera predvođenih Josom Živkovićem-Batom, predsjednikom Temeljnog ogranka HDZ-a Gospić.

Uz članice i članove stranke kao i vjerne simpatizere, kandidate je u ime domaćima dočekao Krešimir Ban s pozdravnim riječima zahvale i dobrodošlice. Na radnom sastanku održanom u prostoru mjesnog odbora Žabica uz poštivanje epidemioloških mjera, nazočnima se obratio Stilinović, kandidat za gradonačelnika Grada Gospića, naglasivši sve prednosti Izbornog programa HDZ-a. Posebno je naglasio potrebu redovitog održavanja i razvoja komunalne infrastrukture s održavanja ceste i dva mosta u Žabici.

- Došli smo večeras predstaviti programe, čuti vaše probleme i otvoreno porazgovarati. Stajat ćemo vam na usluzi i vjerujte mi kako nam vaše povjerenje ulijeva sigurnost, ali i velika nam je obveza. -zaključio je Stilinović.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Anela Serdar-Pašalić, istaknula je obvezu izvršavanja svih danih obećanja. Svjesna velike odgovornosti i brojnih izazova, smatra da ima je upravo sada važno pristupiti.

Kandidat za župana Ličko-senjske županije, Ernest Petry u svom je obraćanju istaknuo:
-Kontinuirani i ubrzani razvoj gospodarstva, stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, briga za maloga čovjeka, u središtu su mog programa. Svjestan sam trenutne situacije, ali vam ujedno jamčim da ću sa svojim suradnicima otvoriti vrata županije investitorima. Ističem kako ću podržati projekte lokalnih samouprava, ali svakako i brojne kapitalne i strateške investicijske projekte koji će se realizirati u suradnji s Vladom RH. (Ln)

Hrvatski generali podržavaju kandidaturu

ERNESTA PETRYJA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. svibnja 2021. u 17. 15 sati

GOSPIĆ - Prema priopćenju iz HDZ-a, danas su general HV-a Markica Rebić i general HV-a i HVO-a Ivo Lučić posjetili Gospić kako bi svom prijatelju Ernestu Petryju osobno dali potporu u kandidaturi za župana Ličko-senjske županije. Petry je na svom FB profilu ujedno napisao: "Uvijek je lijepo kada te prijatelji cijene jer oni najbolje znaju tko si i što si, kada poštuju tvoj dosadašnji i trenutni doprinos za jedinu nam domovinu Hrvatsku."

General bojnik Markica Rebić je kao aktivni sudionik Domovinskog rata obnašao mnogobrojne vojne dužnosti, bio savjetnik predsjednika dr. Franje Tuđmana za nacionalnu sigurnost, član Predsjedničkog vijeća za odnose s BiH, zamjenik voditelja Predsjedničkog vijeća za unutarnju politiku, nacionalnu sigurnost i oružane snage, te mnogobrojne druge vojne dužnosti.

General Ivo Lučić je 1990. na prvim demokratskim izborima u Bosni i Hercegovini bio izabran kao zastupnik HDZ-a BiH u Vijeće općina Skupštine BiH, početkom ratnih sukoba uključio se u postrojbe policije, a 1992. je utemeljio Sigurnosno informativnu službu (SIS) Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Aktivno je sudjelovao u obrani Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za što je stekao čin brigadnog generala HV-a i general bojnika HVO-a. Bio je savjetnik za nacionalnu sigurnost u Predsjedničkom vijeću Hrvatske Republike Herceg-Bosne, obnašao je dužnost pomoćnika ravnatelja Hrvatske izvještajne službe (HIS-a) Republike Hrvatske, te radio kao predavač na Obavještajnoj akademiji Ureda za nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske. (Ln)

Podrška HDZ-ovih kandidata

BIVŠEG ŽUPANA MILANA JURKOVIĆA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
6. SVIBNJA 2021. U 17 SATI

GOSPIĆ - Danas smo dobili priopćenje gospićkog HDZ-a koje prenosimo u cijelosti:
- Nakon informacije o tradicionalnom prijemu povodom Dana vatrogastva i Dana našeg zaštitnika sv. Florijana kod župana ličko-senjske županije Darka Milinovića počela su politički nepotrebna izmišljanja i nagađanja koga na predstojećim lokalnim izborima podržava bivši župan Milan Jurković. A tim nagađanjima stvarno nema mjesta. Kao HDZ-ov župan u tri mandata 2001 ? 2013, i saborski zastupnik 2011 ? 2013, parafrazirat ću Grašu: "Ostajem uvik isti, nikad se neću minjat ..." i moja je neupitna i nesebična potpora ŽO HDZ a i našem kandidatu Ernestu Petryu za budućeg župana LSŽ zajedno s zamjenicom župana Jasnom Orešković-Brkljačić. Ista podrška je i GO HDZ-a Otočac i našem kandidatu i budućem gradonačelniku mog Otočca, mladom gospodinu Ediju Sladoviću. Županu Darku Milinoviću, kao predsjednik VZ LSŽ i ovom prigodom zahvaljujem na prijemu i suradnji u protekle četiri godine. (Ln)

U susret izborima

MINISTRICA KULTURE S KANDIDATIMA HDZ-A

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. svibnja 2021. u 8.30 sati

GOSPIĆ - Jučer, nakon svečanosti povratka spomenika Nikole Tesle ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen-Koržinek susrela s kandidatima HDZ-a na lokalnim izborima: Ernestom Petryjem, kandidatom za župana Ličko-senjske županije, Jasnom Orešković-Brkljačić, kandidatkinjom za zamjenicu župana, kandidatom za gradonačelnika Grada Gospića Marijem Stilinovićem i kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika Anelom Serdar-Pašalić i dijelom članova Odbora za kulturu HDZ-a.

Nakon pozdravne riječi Ernesta Petryja i Marija Stilinovića, ministrica Obuljen-Koržinek izrazila je snažnu potporu kandidatima s porukom kako je uvjerena da će birači prepoznati kvalitetu kandidata, smjernice i programska načela HDZ-a te na predstojećim lokalnim izborima ukazati povjerenje svim kandidatima HDZ-a. (LN)

Povratak Tesle u zavičaj

SVIJETU JE PODARIO BUDUĆNOST

Gradska vlast konačno je vratila Teslin spomenik u ličku metropolu.

Uzvanici na današnjoj Teslinoj svečanosti povratka u Gospić/Snimio Marko ČULJAT
Uzvanici na današnjoj Teslinoj svečanosti povratka u Gospić/Snimio Marko ČULJAT
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
4. svibnja 2021. u 14.45 sati

Priredio Marko ČULJAT

GOSPIĆ - Zahvaljujući aktualnoj gradskoj vlasti u ličkoj metropoli, i uz potporu Ministarstva kulture, posljednjih nekoliko mjeseci uređen je četvrti gospićki trg. Ovaj put, to je po drugi puta u zadnjih 40 godina ponovo Trg Nikole Tesle s četvrtim reprintom Teslina spomenika rad akademskog kipara Frana Kršinića, koji je i u ona vučljiva doba bio protiv postavljanja spomenika u Beogradu. Smatrao je da bi original trebao biti u Smiljanu ili u Gospiću, a ne kopija.

Spomenik je uništen u vihoru Domovinskog rata početkom 1992. godine, a proteklih desetljeća stranka na vlasti nije baš imala ni vizije o Tesli ni volje za povratak spomenika koji je ponovno odliven 2006. u sklopu obilježavanja 150. obljetnice Teslinog rođenja i čekao je do danas. Tadašnji vlastodršci pozivali su se na tobožnji kult Tesline ličnosti kao da je on političar. Nisu htjeli lokaciju: parkirališta u Kaniškoj ulici preko puta kapelice i Veleučilišta, već su odluku na Gradskom vijeću 2014. donijeli da to bude mali prakić ispred nekadašnjeg Doma JNA. Za nekoliko proteklih mjeseci taj parkić ispred KIC-a u Budačkoj ulici, gdje je sredinom prošlog stoljeća bio jedan od dva Drvena Beča u Gospiću, pretvoren je u mali Trg Nikole Tesle s njegovim velikim spomenikom.

- Ovo je iznimno svečana prigoda kad se vraća spomenik najvećem hrvatskom inovatoru, svestranom znanstveniku, kozmopolitu Nikoli Tesli koji se na simboličan način vraća kući, u zavičaj svog djetinjstva. Činjenica da je spomenik bio devastiran čini nas danas posebno ponosnima jer svjedočimo još jednom pobjedi kulture i civilizacijskim razinama uljuđenosti i uvijek ćemo se protiviti svakom rušenju i vazda zagovarati obnovu i povratak života, a na to nas je zadužila Teslina ostavština koji je čovječanstvu podario budućnost.- rekla je Nina Obuljen-Koržinek, ministrica kulture.

O geniju s ličkog kamenjara danas je govorila i Tatjana Kolak, ravnateljica Muzeja Like u čijem je sastavu i Teslin memorijalni centar u Smiljanu. Istekla je kako je Tesla bio vizionar često neshvaćen, pa i danas, i da je oduvijek bio ispred svog vremena.

- Svojim epohalnim djelima promijenio je svijet, on je čovjek tisućljeća. Bez njega svijet ne bi bio kakav je danas. Mi smo u Gospiću izuzetno ponosni što je dio nas i što pripada nama. U Smiljanu je u planu gradnja kampusa kako bi se doprinijelo razvoju ovog kraja.-rekao je Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića.

Prije početka svečanosti, a nakon dolaska ministrice Koržinek-Obuljen, odnekud se stvorio i aktualni župan Darko Milinović, žaleći joj se da i nije pozvan na svečanost i ako je to njegova ideja. Svečanost je promatrao iz prikrajka.

Nije to sve, autor redaka pita javno i otvoreno što se čeka s povratkom Tesline biste, rad Ivana Meštrovića, koja je bila ispred nekad njegove Gimnazije u Gospiću??

PRONAĐENA OPASNA SREDSTVA U ŠUMI I TRAVI

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
3. svibnja 2021. u 10.30 sati

GOSPIĆ - U petak je policija dobila dojavu da je u šumi kraj Bunića pronađeno minsko-eksplozivnih naprava. Izlaskom na teren policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o tri ručna bacača raketa i 1260 komada streljiva call. 7,62 x 39 mm, što je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Osim toga, jučer je prilikom čišćenja trave u Raduču pronađena ručnu bombu M-52 P3, koju je policijski službenik isto pohranio do uništenja.

Policija skreće pozornost na činjenicu da se odbačeni predmeti mogu zloupotrijebiti što za posljedicu može imati i stradavanje.

- Pridružite nam se u akciji "Manje oružja - manje tragedija" kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.- kažu u Policijskoj upravi. (Ln)

Lokalni izbori u Senju

HDZ PREDAO LISTE

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
1. svibnja 2021. u 16.45 sati

SENJ - Koalicijski partneri HDZ, HBS i HSS na lokalne izbore izlaze sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće Grada Senja. Jurica Tomljanović, kandidat za gradonačelnika, ujedno je i nositelj liste za Gradsko vijeće.

- Građani su i do sada znali prepoznati HDZ kao pouzdanu stranku koja prepoznaje potrebe našeg kraja, pretvara ih u projekte i osigurava njihovu realizaciju. Vjerujemo da će nam građani i na ovim izborima dati povjerenje kako bismo nastavili realizaciju započetih projekata, onih samostalnih, koji ovise o proračunu Grada Senja, ali i onih koje ćemo ostvariti u suradnji s Vladom RH te državnim i javnim poduzećima. Jamstvo smo kontinuiteta u provođenju strateških ciljeva razvoja grada koje smo predstavili i postavili još u proteklim mandatima, a sve u skladu s potrebama našeg grada i naših građana. Osmišljavanjem i realizacijom novih projekata i programa nastaviti ćemo provoditi program razvoja. Smatramo da su najvrjedniji resurs jednog grada njegovi građani. Zbog toga će nam najvažnija odrednica budućeg rada biti osiguranje sigurne budućnosti za svakog pojedinog građanina grada Senja. Grad Senj zaslužuje da ga vode odgovorni, odvažni i dokazani ljudi. Odgovorno i tolerantno, uvažavanjem različitosti i posebnosti, ali u interesu cijele zajednice i na dobrobit svih.- izjavio je Tomljanović.

Na kandidacijskoj listi Koalicije HDZ, HBS i HSS za nalazi se 13 kandidata:
Jurica Tomljanović, dipl. ing. šum., Željko Tomljanović- Beli, Vice Nekić, mag. ing. el., Rosanda Bilović, prof., Juraj Tomljanović, struc. spec. inf., Roberta Vrban-Mujaković, bacc. admin. publ., Igor Šimunović, Ivan Anić, Vedran Katalinić, mag. oec., Anita Cergolj-Lopac, bacc. admin. publ., Matea Prpić, mag. oec., Maja Banić, mag. ing. šum. i Ines Zlatarević, bacc. oec. (Ln)

Lokalni izbori u Novalji

HDZ PREDAO LISTE

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
1. svibnja 2021. u 10 sati

NOVALJA - Kandidaturom za Gradsko vijeće HDZ na čelu s kandidatom za gradonačelnika Ivanom Dabom-Đonom otvara se novo poglavlje u razvoju i prosperitetu Novalje i njenih žitelja.

- Sad je bitno pokazati sposobnost i znanje u kvalitetniju realizaciju programa HDZ-a.-rekao je Dabo nakon predale kandidacijskih lista. (Ln)

Lokalni izbori u Perušiću

HDZ PREDAO LISTE

Predsjednik Plenković s čelnicima iz Perušića
Predsjednik Plenković s čelnicima iz Perušića
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
30. travnja 2021. u 17.30 sati

PERUŠIĆ - Ivica Turić predsjednik stranke i kandidat HDZ-a za načelnika Općine Perušić predao je Općinskom izbornom povjerenstvu kandidaturu kao i kandidacijsku listu za Općinsko vijeće na kojoj je nositelj liste za nadolazeće lokalne izbore.

Kandidati za općinsko vijeće Općine Perušić su: IVICA TURIĆ, MILORAD VIDMAR, IVANA KOLAK, DANE MILKOVIĆ, SLAVKO PLEŠA, IVAN JUGOVIĆ, LUKA KASUMOVIĆ, ZORKA MUNJAS, ANA-MARIJA TURIĆ, ZVONIMIR JURKOVIĆ, MILAN ASANČAIĆ, MARKO MURGIĆ i MARKO MILKOVIĆ.

Ovom listom smo pokazali da i dalje držimo do zastupljenosti kvalitetnih osoba u Općinskom vijeću koji svojom stručnošću i znanjem mogu pridonijeti nastavku dobrih dosadašnjih rezultata i daljnjem razvoju područja Perušića i Kosinja. Cilj i program same liste HDZ-a Perušić je nastaviti na daljnjem gospodarskom, poljoprivrednom i turističkom razvoju općine Perušić i povećanju kvalitete života lokalnog stanovništva.- rekao je Turić. (Ln)

Izbori u Senju

HDZ PREDAO LISTE

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
30. travnja 2021. u 10.20 sati

SENJ - Kandidat za gradonačelnika Senja i predsjednik senjskog HDZ-a Jurica Tomljanović, zajedno s predsjednicima koalicijskih stranaka HBS-om i HSS-om predao je Gradskom izbornom povjerenstvu kandidaturu za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Senja.
Prigodom predaje kandidatura zahvalio se svima koji su mu svojim potpisom pružili potporu u kandidaturi za gradonačelnika Grada Senja.

Lokalni izbori u Otočcu

HDZ PREDAO LISTU

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
30. travnja 2021. u 8.15 sati

OTOČAC - Jučer je Gradski odbor HDZ u nazočnosti predsjednika Županijske organizacije HDZ Marijana Kustića, predsjednika Gradskog odbora HDZ Branislava Šutića, kandidata za župana ispred HDZ-a Ernesta Petryja te kandidatkinje HDZ-a za zamjenicu župana Ličko-senjske županije Jasnom Orešković-Brkljačić predao Gradskom izbornom povjerenstvu kandidataturu Edyja Sladovića za gradonačelnika Grada Otočca te kandidacijsku listu za Gradsko vijeće Grada Otočca. (Ln)

Lokalni izbori u Brinju

HDZ PREDAO LISTU

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
30. TRAVNJA 2021. U 8 SATI

BRINJE - Jučer je Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Brinje predana kandidacijska lista Hrvatske demokratske zajednice za Općinsko vijeće. Prigodom predaje liste uz nositeljicu HDZ-ove liste Mariju Vranić nazočili su kandidati s liste te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Marijan Kustić, kandidat za župana Ernest Petry i kandidat za načelnika Općine Brinje Zlatko Fumić koji je ujedno i predsjednik županijskog HSS-a te županijski koalicijski partner HDZ-a za Županijsku skupštinu.

Zlatko Fumić (HSS) kao županijski koalicijski partner HDZ-a je još jednom naglasio da županijski HSS podržava kandidaturu Ernesta Petryja za župana Ličko-senjske županije. (Ln)

Lokalni izbori

STARČEVIĆEVE LISTE ZA GOSPIĆ I ŽUPANIJU

Starčevićevi kandidati na ulazu u gradsku palaču
Starčevićevi kandidati na ulazu u gradsku palaču
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
29. travnja 2021. u 21.15 sati

GOSPIĆ - Karlo Starčević, HSP, uz potporu mladih i nezavisnih kandidata na listi predao je svoju kandidaturu za nadolazeće lokane izbore. Tom prigodom aktualni gradonačelnik Gospića istaknuo je kako je ovo lista na kojoj su se udružili stručnost, iskustvo, znanje, entuzijazam i poštenje, te najavio pobjedu 16. svibnja.

- Lista koju predvodim jaka je onoliko koliko je jak svaki vijećnik bez obzira na kojemu se mjestu nalazio. Ova lista sastavljena je od novih, mladih, obrazovanih i stručnih ljudi koji nisu opterećeni strankama, kategorijama niti bilo kakvim predrasudama. To su mladi ljudi puni entuzijazma i volje za radom, spremni na važnu ulogu u Gradskom vijeću i sudjelovanje u donošenju važnih odluka za razvoj našeg grada. Na listi se nalaze i već ranije dokazani gradski vijećnici, ali i dokazani stručnjaci u različitim područjima. Svi redom dokazani na svojim poslovima, uspješni i voljni svoja znanja staviti gradu na raspolaganje. Ponosan sam na ovu listu i ljude i vjerujem da će građani prepoznati kvalitetu, kao što će prepoznati i naš četverogodišnji trud, popravimo ono što su godinama prije nas pokvarili. - istaknuo Starčević pri predavanju liste za Gradsko vijeće.

Listu Karla Starčevića čine:
Marko Sokolić - Maki, Josip Župan, mag. ing. silv., Ivica Tomljenović - Golub, ing., Nada Alić, dr. dent. med., Velimir Štimac, Gordana Vrkljan, Ana-Marija Zdunić, mag. iur., Josip Šaban, Maria Ćaćić, mag. educ. philol. germ./franc., Dario Radošević, dipl. ing. građ, Ivana Osmokrović, univ. bacc. pol., Mateo Borovac, dr.med. i Danijel Tušak, dipl. ing. preh. teh.

Nezavisni Danijel Tušak i Tino Ostović koje podupire HSP predali su svoje kandidacijske liste za Županijsku skupštinu. Kako je istaknuo Danijel Tušak vrijeme je za promjene i novi smjer Ličko-senjske županije.
- Do sada u našoj županiji nije bilo kandidata koji je promišljao proaktivno i kreativno. Bile su to osobe opterećene političkim ambicijama i vraćanju političkih usluga i sve to dovelo je do nazadovanja naše regije. Kao poduzetnik koji dobro promisli o svakom koraku neću davati velika obećanja, ali mogu obećati da će naš prioritet biti zaustavljanje ovog pada i nazadovanja Like te maksimalno smanjiti trend odlaska mladih, talentiranih i kreativnih osoba što je godinama bila praksa. Vjerujem da ćemo velikim zalaganjem i radom okrenuti kotač i prije svega zaustaviti te negativne trendove koji su više od 20 godina bili praksa ljudi bez ideje i vizije. Podržite ovu pobjedničku listu, budite svoji i iziđite 16. svibnja na izbore.- poručio Tušak. (Ln)

Izbori za Ličko-senjsku županiju

LiPO PREDALO LISTE

Na listama je 5118 potpisa.

Predaja lista LiPOG-a u Povjerenstvu/Snimio Marko Čuljat
Predaja lista LiPOG-a u Povjerenstvu/Snimio Marko Čuljat
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
29. travnja 2021. u 17.45 sati

GOSPIĆ - Danas popodne stranka LiPO predala je Županijskom zbornom povjerenstvu liste kandidata za Ličko-senjsku županiju na kojima je 5118 potpisa za njihovog kandidata za župana, inače predsjednika stranke, dr. Darka Milinovića i zamjenicu Anu Manjerović.

Nakon predavanja potpisa bila je i konferencija za novinare. Milinović je opetovno ustvrdio du su dokazali kako su najjača stranka u Ličko-senjskoj županiji jer imaju liste i kandidate ne samo za Županiju već i za sve pripadajuće općine i gradove.

- Ova kovid kriza je još jedan razlog da dobijem glasove jer znam rukovoditi u kriznoj situaciji što sam dokazao u doba krize svinjske gripe.- istakao je Milinović dodajući da je na njihovim listama čak 52 posto žena.

Predavanje lista izvršeno je u jednom od tri ureda koji su namijenjeni dožupanima, a koji je već desetljećima zapušten jer krov prokišnjava a niko se ne brine za estetiku barem svake četvrte godine. (Ln)

Izbori za Ličko-senjsku županiju

HDZ PREDAO LISTE

Prikupljeno preko pet tisuća potpisa.

Čelnici HDZ-a prošetali su centrom Grada do Povjerenstva
Čelnici HDZ-a prošetali su centrom Grada do Povjerenstva
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
29. travnja 2021. u 11.30 sati

GOSPIĆ - Jučer nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem Županijskom izbornom povjerenstvu predane su kandidacijske liste HDZ-a, HSS-a, HSU-a i HBS-a za predstojeće lokalne izbore.

Kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry i kandidatkinja za zamjenicu župana Jasna Orešković-Brkljačić, uz nazočnost predsjednika Županijskog odbora i nositelja liste za Županijsku skupštinu Marijana Kustića, saborske zastupnice Anite Pocrnić-Radošević kao i kandidatkinja i kandidata za novi saziv Županijske skupštine predali su dokumentaciju i preko 5000 potpisa podrške žitelja Ličko-senjske županije.

Kandidat za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry prilikom predaje kandidature naglasio je kako će nakon lokalnih izbora županija i svi njezini gradovi i općine u suradnji s Vladom RH krenuti u novom, razvojnom smjeru, u čemu posebnu podršku daje tim stručnih i relevantnih ljudi koji su jamac za pobjedu.

Nositelj liste za Županijsku skupštinu Marijan Kustić vjeruje u posvemašnju većinu županijskim klupama uz zahvalu svim članovima i simpatizerima stranke kao i svim biračima koji će HDZ prepoznati kao pobjedničku opciju koja može provesti zacrtane programske ciljeve. (Ln)

Gradsko izborno povjerenstvo Gospić

HDZ PREDAO LISTE

Za kandidate je prikupljeno 1500 potpisa.

Kandidati HDZ-a s listama na ulasku u gradsku palaču u Gospiću
Kandidati HDZ-a s listama na ulasku u gradsku palaču u Gospiću
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
29. travnja 2021. u 9.40 sati

GOSPIĆ - Jučer popodne Gradskom izbornom povjerenstvu predane su kandidacijske liste Hrvatske demokratske zajednice za predstojeće lokalne izbore. Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Gospića Mario Stilinović u pratnji kandidatkinje za zamjenicu gradonačelnika Anele Serdar-Pašalić i kandidatkinja i kandidata za Gradsko vijeće predali su dokumentaciju i preko 1500 potpisa potpore sugrađana dobivenih u prethodnim danima. S njima su bili anita Pocrnić-Radošević, saborska zastupnica i Ernest Petry, HDZ-ov kandidat za ličko-senjskog župana.

Dovoljan broj potpisa za kandidature bi bio 450, tako da su kroz predaju potpisa potpore kandidati HDZ-a najavili pobjedu na predstojećim izborima. Kandidat za gradonačelnika i nositelj liste Gradskog vijeća Grada Gospića Mario Stilinović, izrazio je zahvalnost na ukazanom povjerenju i najavio veliku pobjedu HDZ-a kako u gradu Gospiću tako i u Ličko-senjskoj županiji. (Ln)

Potpisan koalicijski sporazum

HDZ-A, HSS-A, HSU-A I HBS-A

Predsjednik Plenković sa potpisnicima koalicijskog sporazuma/Snimio Marko ČULJAT
Predsjednik Plenković sa potpisnicima koalicijskog sporazuma/Snimio Marko ČULJAT
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
28. TRAVNJA 2021. u 17.30 sati

GOSPIĆ
- U nazočnosti Andreja Plenkovića i Krunoslava Katičića, predsjednika i glavnog tajnika HDZ-a, te saborske zastupnice Anite Pocrnić-Radošević, svečano je potpisan Sporazuma o prijeizbornoj i poslijeizbornoj suradnji (koaliciji) političkih stranaka koje će zajedno nastupiti na lokalnim izborima 16. svibnja i podržati kandidate za župana Ernesta Petryja i zamjenicu župana Ličko-senjske županije Jasnu Orešković-Brkljačić, te nastupiti sa zajedničkom kandidacijskom listom za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije.

Pred svim kandidatima na lokalnim izborima sporazum su potpisali čelnici županijskih organizacija Marijan Kustić, Hrvatska demokratska zajednica, Zlatko Fumić, Hrvatska seljačka stranka, Ivan Bižanović, Hrvatske stranke umirovljenika i Marko Prpić, Hrvatska bunjevačka stranka.

- Naš dolazak pokazuje da i vodstvo HDZ-a želi odličan rezultat. Vi ste i na parlamentarnim izborima pokazali dobar rezultat. Zalagat ćemo se za politiku ravnomjernog razvoja i sad je poslije Branje i Slavonije na redu Dalmacija i Lika. Vratili smo državnu upravu u županije. Fiskalnom decentralizacijom Ličko-senjske županije je dobila 35 milijuna kuna više nego što je prije dobivala. Ovdje smo u korona krizi pomogli stotinjak poslodavaca s oko pet tisuća radnika, prosječna plaća je preko sedam tisuća kuna, a uskoro će biti isplate umirovljenicima i mladima povrat poreza na dohodak. Pozivam vas da zajedno s partnerima krenemo naprijed i da HDZ ponovo bude najjača stranka u Ličko-senjskoj županiji. Rekao je Plenković. (MaČ)

LiPO SENJ

OBJAVLJENA LISTA ZA SENJ

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
28. travnja 2021. u 12.15 sati

SENJ - Na sjednici stranke LiPO na prijedlog predsjednika Povjerenstva Željka Nekića-Canjuge jednoglasno je prihvaćena lista za Gradsko vijeće Grada Senja. Kandidat za gradonačelnika Grada Senja je Željko Nekić-Canjuga koji je i nositelj liste. Lista je spoj iskusnih i mladih školovanih ljudi. Kandidati za Gradsko vijeće grada Senja su: Željko Nekić-Canjuga, Sandra Šarić-Samaržija, Predrag Dešić, man. ing. pp.to., Tea Tomljanović, mag. oec., Tamara Tomaić, struc. spec.oec., Tomislav Rogić, dipl. ing. šum., Eni Lopac, bacc. admin. publ., Marija Knifić, oec., Valentina Vunuk-Butković, dipl. iur., Filip Prpić- Maroja, Harijet Mršić, Marina Martulaš-Nekić, struc. spec. ing. sec. i Goran Tomljanović-Livak. (Ln)


Županijski odbor HDZ-a Gospić

ZA ZAMJENICU ŽUPANA JASNA OREŠKOVIĆ-BRKLJAČIĆ

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
27. travnja 2021. u 22.45 sati

GOSPIĆ - Popodne je održana sjednica Županijske organizacije HDZ-a pod predsjedanjem predsjednika Marijana Kustića i u nazočnosti tajnika i kandidata za župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja.

Poštujući epidemiološke mjere sjednica je održana u dvije grupe, a donijeta je odluka o kandidatkinji za zamjenicu župana Jasni Orešković-Brkljačić, struč. spec. oec. iz Otočca, voditeljici knjigovodstveno-računovodstvenih poslova Veleučilišta Nikole Tesla.
Jasna Orešković-Brkljačić rođena je Otočanka, udana i majka malodobnog djeteta. Radi se o iznimno vrijednoj i stručnoj ženi s dugogodišnjim radnim iskustvom u ekonomskoj struci. Nakon izbora zahvalila se na ukazanom povjerenju.

Sudjelujući u radu sjednice Petry je najavio velebnu pobjedu HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji. (Ln)

U susret izborima

SITNO, ZA IZBORE BITNO

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
27. travnja 2021. u 18 sati

Piše: Krešimir Tomljenović

GOSPIĆ - Slijedom činjenice da svako vrijeme postavlja nova pitanja, traži nove odgovore i nova rješenja, polako ali sigurno postajemo politički i povijesni nepismenjaci. Kako vrijeme učestalih izbora brzo prolazi tako aktualnosti brojnih događaja sigurno blijede i padaju u zaborav bez osvrta kako nam je u tom vremenu bilo.

Stižu nova obećanja, nova zdanja, nove podjele u smislu tko je za i protiv koga, nabacivanje blatom. To glavne su teme, bitno se ne spominje. Završena je faza promjene stranačkih dresova, prostora za manevar je sve manje. Nastupaju umivena i nevina politička lica, prilaze zadnji igrači s klupe. Nema više kapitalaca, sve istrošeno. Reklo bi se po starome "mala bara puno krokodila". Broj birača sve manji i novčanik sve tanji. Dok postoje nepobitne činjenice s kojom se moraju suočiti sve politike u novijoj povijesti, da su u Hrvatskoj formirana dva osnovna politička bloka; konzervativno desničarski i socijalno liberalni, dok se pod krinkom demokratski skrivaju pojedinci i svrstavaju sukladno trenutnom stanju političkog igrokaza i uglavnom ostaju bez šire biračke potpore pa se nastoje negdje upakirati što temeljno onemogućuje stanje zazivanih promjena, a zemlja se nalazi u trajnoj bipolarizaciji.

Ključni je problem što političke elite u nedostatku koncepta razvoja uvode svoje interese koristeći tranziciju. Vodeći stranački čelnik može biti samo jedan, a na akterima je da ga slijede ili biraju novi politički cilj za ostvarenje svog političkog puta. Međutim, u praksi se kukavički odlučuju za napuštanje stranke ili bivaju izbačeni kada nemaju više prostora za svoje umreženo djelovanje. Dok je pitanje svih pitanja vladati ili služiti narodu. Nema nezamjenjivih.

Vizija da grad Gospić bude mjesto regionalnog partnerskog i suradničkog okupljanja, inovativnog karaktera, prepoznatljiv kao poželjan i ugodan suputnik u životu svojih građana koji se nalaze Gospićko-ličkom izbornom vrtuljku počivajući na vrijednostima Domovinskog rata i zasnivanju izvrsnosti, inovativnosti, odgovornosti i humanosti. Grad Gospić slabo to provodi, a mora slijediti načela zelenog gospodarstva, pametnih gradova, inovacija, te transfera tehnologija koje uključuju mjere i rješenja za poboljšanja kvalitete života građana u ovim kriznim vremenima. Poljoprivreda i stočarstvo! Samo poticaji, a raditi neće nitko. Novca uvijek ima, samo je pitanje gdje taj novac ide. Dali ide li u privatne džepove ili se koristi u svrhu probitka i boljeg života Gospićana? Također, treba jasno snimiti i situaciju potreba za poslovima u gradu, intelektualnu snagu radne snage, stambenu problematiku grada - vidjeti koje su potrebe i krenuti raditi. Kroz nove investicije će se otvarati radna mjesta, to je bitno, posebno za mlade. Osobno mislim da je to moguće realizirati, neophodno i potrebno, jer ako ćemo trošiti energiju na uspostavljanje vlasti nakon izbora u ovako devastiranom gradu, pitam se jesmo li normalni. Svima je razvidno i jasno, da su svi umočeni i imaju prste u pekmezu i neka konačno izmjere čiji je veći. Slušajući lokalne politike mi sigurno živimo bolje samo to još ne vidimo i nismo u stanju prepoznati taj golemi napredak. Rugala se žaba rodi!
Što nam nude novo stari kandidati na predstojećim lokalnim izborima i koje su to opcije, a da ih već nismo čuli. Neovisno o političkim preferencijama, županiji i gradu je potrebna uprava koja će iskoristiti sve prirodne potencijale koje ova sredina objektivno ima. Od plodnog tla, vodnog potencijala, blagodati klime, mora kao najvećeg neiskorištenog potencijala do obrazovane radne snage. Nije realno da na jednom ovakvom prostoru bude velika nezaposlenost. Dok je glavni problem udio umirovljenih u radno sposobnom stanovništvu, niska stopa žena u fertilnoj dobi. Demografski staro stanovništvo, te udio zaposlenih u državnim i javnim službama u odnosu na realni sektor. (2043 nezaposlenih na dan 12. travnja 2021. godine u Ličko-senjskoj županiji, izvor: HZZ statistika). Nije realno da na jednom ovakvom prostoru gotovo da i nema industrijske proizvodnje. Ne treba puno analizirati kako bi se došlo do zaključka kako su za sve propuste i negativne pokazatelje krivci isključivo loš institucionalni okvir i loše, dugogodišnje, upravljanje. Odgovornost nije samo na županiji, iako je možda najveća, krivca treba tražiti i na razini države koja je imala alate u vidu kreiranja poreznih stopa i poticaja kako bi pokrenula svoje pasivne krajeve, ali nije učinila ništa u tom pogledu. Ne promijeni li se uskoro nešto u promišljanju i upravljanju ovom hrvatskom županijom, život će se odvijati samo u uskom obalnom području i Plitvičkim jezerima. Lika nažalost ostaje prazna, a otoci i onaj priobalni dio živjet će samo par mjeseci za vrijeme turističke sezone.

Svi smo svjedoci uspjeha/neuspjeha vladanja novog obećanog izvršenog/neizvršenog. Zapamtite dobro: nije poraz na izborima pasti u borbi, poraz je ne ustati poslije pada. Kada ustanete gospodo odlazite iz politike nije za vas, pustite druge da kolo vode. Jedina razlika između ljudi i životinja. Životinje nikada ne bi dale da ih predvode najnesposobniji i najgluplji u stadu. Na biračima je da konačno izaberu ili kazne sve poznate aktere izborne utakmice i neka se poslije ne žale ako nisu glasovali. Zato narode ugodi sebi, drugima svakako nećeš nikada. U životu nisu važni ljudi koji ti žele sreću, već oni koji te sretnim čine.

Idemo dalje! Željno birači očekuju liste da vidimo na njima koliko su ruke i obraz čiste. Samo jedan prolazi, ostali u ništa. Narod željno očekuje drugi krug i pripetavanje u Gospiću i županiji. Prvi krug ostaje samo pusta želja.

I dok čekamo dan D, cijepljeni čekaju da necijepljeni umru od corone. Necijepljeni čekaju da cijepljeni umru od cjepiva. Uz izbore i cijepljenje biti će napeto do samog kraja. Prošlu godinu i pola ove ne želim dodati svojim godinama "jbt. hej" nisam je ni koristio. Danas pada kiša i nebo za nama plače! Dobar dan za promišljanje, izbori su na vratima. Svi na izbore!

GOSPIĆU GRADE

IZDRŽI GOSPIĆU VOLJENI GRADE
ZA NAS JOŠ IMA NADE
HRABRO SE BORI I HRVATSKA MOJA
VJEČNO BROJI NEVINE ŽRTVE NEMA IM BROJA
RAT, MIGRANTI, POTRES, CORONA, SUDBINA SU NAŠA
A TREBA NAM SAMO MALO LJUBAVI I DOBRIH SNAŠA

ZLI DANI OPET NE DAJU NAM MIRA
ALI NEĆE MOJA HIMNA PRESTATI DA SVIRA
NAD NAMA LEBDI KLETVA ZVONIMIRA KRALJA
OPET NEŠTO STRAŠNO U ZEMLJI NE VALJA
ALI DATI ĆE NAMA SNAGE DRAGI BOG
DA POBIJEDIMO NEVIDLJIVOG NEPRIJATELJA SVOG
GOSPIĆ NIJE I NEĆE PASTI NAKON TREĆEG VALA
SVIM NEVINIM ŽRTVAMA POŠTOVANJE I HVALA
NEPOKORNI I NEPOKORNI GOSPIĆ GRAD MORA DALJE DA ŽIVI
ZAŠTO MORAMO BITI VJEČNO ZA NEŠTO KRIVI
MOJA HRVATSKA STVORENA U SUZAMA I KRIVI
NAJBOLJI NAŽALOST ODLAZE PRVI

Krešimir Tomljenović, 10. travanj 2020.

DRŽAVNI TAJNIK HANŽEK POSJETIO LIČKI OSIK I GOSPIĆ

Posjet Osiku u sjeni devastiranog i neobnovljenog i privatiziranog hotela Velebit
Posjet Osiku u sjeni devastiranog i neobnovljenog i privatiziranog hotela Velebit
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
27. travnja 2021. u 15.10 sati

GOSPIĆ - Danas je u Gospiću i Ličkom Osiku boravio Gordan Hanžek, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. U durštvu HDZ-ovim kandidata Ernesta Petryja, za župana Ličko-senjske županije i Marija Stilinovića, za gradonačelnika grada Gospića, obišao je naselje Lički Osik i pritom je razgovarao sa stanovnicima toga jedinog projektiranog naselja u Hrvatskoj koje ima 660 stanova. Spoznao je realnu situaciju na terenu te o potrebama i prioritetima obnove stambenih zgrada.

Središnji državni ured za obnovu priprema opsežan projekt energetske obnove koji će biti financiran europskim sredstvima. Projektom je predviđena obnova preostale 32 zgrade na Ličkom Osiku, te obnova krovišta, pročelja i vanjske stolarije, a bit će u potpunosti subvencionirani. To znači da vlasnici stanova, odnosno najmoprimci, neće imati nikakav trošak.

Nakon obilaska Osika Hanžek se posjetio Ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Gradu Gospiću gdje je upoznat s aktualnom situacijom i prioritetima. Na kraju je kao glavni tajnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana i u svojstvu stranačkog dužnosnika, a nakon uspješnih i konstruktivnih radnih sastanaka, u prostorijama Gradskog odbora HDZ-a razgovarao Pertyjem i Stilinovićem, izrazivši im snažnu podršku na predstojećim lokalnim izborima. Pri tome je izrazio zadovoljstvo i iskrenu namjeru za buduću uspješnu suradnju.

Ernest Petry je zahvalio na prepoznavanju problema naselja Lički Osik, ali i problema ostalih dijelova Ličko-senjske županije koji se odnose na područje obnove i stambenog zbrinjavanja. (Ln)

Kampanja Društva i Sindikata hrvatskih novinara

LOKALNI MEDIJI GRAĐANIMA, NE ŠERIFIMA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
27. TRAVNJA 2021. U 11.45 SATI

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske pokrenuli su kampanju "Lokalni mediji građanima, ne šerifima" kojom uoči lokalnih izbora žele upozoriti na probleme lokalnih medija i na nužnost definiranja novih modela za funkcioniranje i financiranje lokalnih medija.

Više o kampanji možete pronaći na poveznici
www.hnd.hr/lokalni-mediji-gradanima-ne-serifima

ili na www.facebook.com/hndnovinarsko ili pak na Twitteru.

Novinari i urednici lokalnih medija koji se žele uključiti u našu kampanju i dalje to mogu učiniti i javiti se na hnd@hnd.hr ili sinoh@hnd.hr.

Cilj kampanje "Lokalni mediji građanima, ne šerifima" je naglasiti važnost lokalnih medija, upoznati javnost i političke strukture s problemima u kojima rade i pokušati pronaći bolji model financiranja i neovisnog rada lokalnih medija. (Ln)

Gradski odbor HDZ-a Gospić

ZADOVOLJSTVO KAMPANJOM

Detalj sa sinoćnje sjednice Gradskog odbora HDZ-a/Foto HDZ
Detalj sa sinoćnje sjednice Gradskog odbora HDZ-a/Foto HDZ
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
27. travnja 2021. u 9.10 sati

GOSPIĆ - Sinoć je održan sastanak Gradskog odbora HDZ-a pod predsjedanjem predsjednika i kandidata za gradonačelnika Marija Stilinovića uz nazočnost tajnika Gradskog odbora i kandidata za župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja.-kaže se u priopćenju HDZ-a.

U konstruktivnom razgovoru i ugodnom ozračju tema sastanaka bila je aktualna politička situacija, pripreme za nadolazeće izbore i hodogram narednih aktivnosti. Zaključeno je da HDZ ima veliku podršku ljudi kako u gradu tako i u okolnim mjestima, kao i da predstavlja najjaču političku opciju na području Gospića koja će nakon lokalnih izbora zasigurno biti jamac stabilne budućnosti. (Ln)

Kandidati HDZ-a na terenu

PETRY I STILINOVIĆ U KLANCU

Kandidati HDZ-a na terenu
PETRY I STILINOVIĆ U KLANCU 
licke-novine@licke-novine.hr 
www.licke-novine.hr 
25. travnja 2021. u 9.15 sati
Kandidati HDZ-a na terenu PETRY I STILINOVIĆ U KLANCU licke-novine@licke-novine.hr www.licke-novine.hr 25. travnja 2021. u 9.15 sati
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
25. travnja 2021. u 9.15 sati

KLANAC - Sinoć su kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry, kandidat za gradonačelnika grada Gospića Mario Stilinović, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Gospića Anela Serdar-Pašalić, te saborska zastupnica Anita Pocrnić- Radošević i dio članova Izbornog stožera.

Uz članice i članove stranke kao i vjerne simpatizere, kandidate je dočekao predsjednik Teritorijalnog ogranka HDZ-a Pazarišta Petar Radošević s riječima zahvale i dobrodošlice. Na radnom sastanku održanom u prostoru Mjesnog odbora uz poštivanje epidemioloških mjera, nazočnima se obratio kandidat za gradonačelnika grada Gospića, naglasivši sve prednosti njegova programa. Posebno je istaknuo nepovoljnu demografsku sliku, mali broj radnih mjesta, održavanje i razvoj komunalne infrastrukture.

-Došli smo večeras u vaše mjesto predstaviti programe, čuti vaše probleme i otvoreno porazgovarati. Stajat ćemo vam na usluzi i vjerujte mi kako nam vaše povjerenje ulijeva sigurnost, ali i velika nam je obveza. - zaključio je Stilinović.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Anela Serdar-Pašalić, obratila se nazočnima pozdravnim riječima istaknuvši pri tome obvezu izvršavanja svih danih obećanja. Svjesna velike odgovornosti i brojnih izazova, smatra da je im je upravo sada važno pristupiti.

Nazočnima se s pozdravnim riječima obratila i saborska zastupnica Anita Pocrnić-Radošević.

- Kontinuirani i ubrzani razvoj gospodarstva, stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, briga za maloga čovjeka, u središtu su mog programa. Svjestan sam trenutne situacije, ali vam jamčim da ću sa svojim suradnicima otvoriti vrata županije investitorima. Ističem kako ću podržati projekte lokalnih samouprava, ali svakako i brojne kapitalne i strateške investicijske projekte koji će se realizirati u suradnji s Vladom RH.-rekao je Petry. (Ln)

HDZ U LIČKOM OSIKU

PRIKUPLJANJE POTPISA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
24. TRAVNJA 2021. U 15.15 SATI

LIČKI OSIK - Danas su na Trgu hrvatskih žrtava Široke Kule potpise potpore nastavili prikupljati kandidati HDZ-a Ernest Petry, za župana Ličko-senjske županije i Mario Stilinović za gradonačelnika grada Gospića. Kandidati su se u razgovoru s mnogim građanima dotakli pitanja vezanih uz rješavanje stambene problematike i završetka obnove stambenih zgrada. (Ln)

LiPO PREDSTAVIO KANDIDATE ZA LIČKO-SENJSKU ŽUPANIJU

MILINOVIĆ I MANJEROVIĆ

Stiglo je i nekoliko čelnika desnih stranaka

Milinović je zasukanih rukava govorio o programu LiPO-ga
Milinović je zasukanih rukava govorio o programu LiPO-ga
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
24. travnja 2021. u 14.10 sati

GOSPIĆ - Po sunčanom danu na popločanom platou ispred neotvorenog gospodarskog centra za razvoj gospodarstva u pazariškoj vojarni točno u podne intoniranjem Lijepe naše započelo je predstavljanje kandidata stranke LiPO za ličko-senjskog župana i dožupanicu dr. Darka Milinovića i Ane Manjerović.


- Ovdje je oduvijek pisala hrvatska povijest počevši od prodora osmanlija i Krbavske bitke 1493. pa sve do početka Domovinskog rata. Današnje podrške drugih stranaka desne orijentacije nas obvezuju, a prepoznat će to i naši birači. U školi se ne može naučiti kako se voli domovina, različiti smo od drugih, osnovali smo stranku u kojoj ćemo ostati i koja je prepoznata u javnosti.-istakao je Milinović, predsjednik LiPO-g i aktualni župan.

Milinovića su danas došli poduprijeti Dejan Jajić, osobni izaslanik predsjednice Stranke rada i solidarnosti 365, Jelene Pavičić Vukičević i kandidat za gradonačelnika grada Vrbovca, predsjednik stranke HSS-a braća Radić Stanko Grčić, izaslanik predsjednika Stranke umirovljenika i glavni tajnik stranke Željko Delač, te predsjednik stranke Desno Anto Đapić. (MaČ)

U susret izborima u Brinju

KANDIDAT ZA NAČELNIKA PONOVO ZLATKO FUMIĆ

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
24. travnja 2021. u 10.40 sati

BRINJE - Sinoć je bilo predstavljanje kandidata za načelnika Općine Brinje Zlatka Fumića u ime HSS-a te liste za članove Općinskog vijeća Općine Brinje.

Nazočnima se obratio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Marijan Kustić te dao bezrezervnu podršku trenutnom načelniku Fumiću i kandidatu za župana Ernestu Petryu. Naglasio je da je na razini županije došlo vrijeme za promjene i ujedno uputio poziv svim prisutnima da sudjeluju u kreiranju novog poglavlja u funkcioniranju Ličko - senjske županije. Načelniku Fumiću je poželio puno uspjeha na izborima, istaknuvši da se kao načelnik dokazao radom i poštenjem kroz protekla dva mandata te uopće ne sumnja u treći mandat.

Kandidat za župana Ernest Petry je istakao do je imao izvrsnu suradnju s Fumićem i izrazio uvjerenje da će nakon što bude izabran za župana suradnja biti još intenzivnija, a sve u interesu Općine Brinje i Ličko - senjske županije.

Sinoć je načelnik Fumić predstavio dio svojeg programa za naredni period u kojem je naglasak stavio na mlade, poljoprivredu, obrtništvo, turizam. Predstavio je i listu za Općinsko vijeće kojoj je on nositelj te je kazao da je lista spoj mladosti, znanja i iskustva. (Ln)