POČETNAARHIVA
Čestitke župana Petryja
POČELE PRIJAVE
ŽUPANOVA ČESTITKA

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i DAn općine Lovinac

Čestitke župana Petryja

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
4. kolovoza 2022. u 9 sati

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Ernest Petry, ličko senjski župan uputio je čestitku:
- Vojno-redarstvena operacija Oluja predstavlja povijesni događaj koji baštinimo u našim domovima, dan kada se s dubokim poštovanjem prisjećamo svih onih koji su svojom hrabrošću i žrtvom omogućili teritorijalno oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske domovine.
Dana 5. kolovoza obilježavamo kao državni blagdan odnosno Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, dan kada se s posebnim pietetom prisjećamo hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske državnosti, dan koji trebamo prenositi na mlađe generacije kako bi shvatile povijesnu važnost VRO Oluja koja je bila jedna od ključnih točaka današnjeg slobodnog i europskog puta Republike Hrvatske.
Prisjetimo se dolaska prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na kninsku tvrđavu i trenutka kada je poljubio hrvatsku zastavu te s tim činom simbolički označio kraj Domovinskog rata, prisjetimo se osjećaja ponosa, svehrvatskog zajedništva, snage i nepokolebljivosti hrvatskih branitelja, a takve vrijednosti trebaju biti uzdanica za našu bolju budućnost.
Svaka nesebična žrtva pro patria nije nikada uzaludna. Njezin viši smisao dobiva na značenju protekom vremena.

Svim žiteljima Ličko-senjske županije čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.


Župan Petry čestitao je i Dan općine Lovinac:

Drage mještanke i mještani općine Lovinac,
čestitam vam Dan Općine Lovinac sa željom da zajedništvom i upornim radom, učinimo općinu Lovinac mjestom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.

U susret 24. Jeseni u Lici

POČELE PRIJAVE

Prijave sve do 3. rujna

Od samih početaka dolaze Kuterevčani sa svojim rukotvornima/Foto arhiva Lika pressa
Od samih početaka dolaze Kuterevčani sa svojim rukotvornima/Foto arhiva Lika pressa
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
1. kolovoza 2022. u 17.30 sati

GOSPIĆ - Počele su pripreme za ovogodišnju 24. izložbu Jesen u Lici koja će biti 30. rujna 1. i 2. listopada 2022. Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Namjera je Ličko-senjske županija prezentirati posebnost i bogatstvo ličkog kraja kao središnjeg brdsko-planinskog prostora u Republici Hrvatskoj.

- Ovom manifestacijom posebno želimo promovirati, kvalitetu i raznolikost izvornih i tradicionalnih proizvoda brdsko-planinskog područja i razvijati njihovo tržište. Očekujemo da će ova tradicijska, gospodarska i kulturno-umjetnička manifestacija i ove godine okupiti preko 250 izlagača koji će predstaviti obilje autohtonih poljoprivrednih, prehrambenih, uporabnih ili ukrasnih proizvoda karakterističnih za podneblje iz kojeg dolaze. Očekujemo i preko 20.000 posjetitelja. - kaže Ernest Petry, ličko-senjski župan.

Događanje će upotpuniti ocjenjivanje mliječnih proizvoda, meda, rakije i želiranih proizvoda od voća, zatim trodnevna izložba izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja s područja Republike Hrvatske, te izložba poljoprivredne mehanizacije, nastupi kulturno-umjetničkih društava.

Ove godine će biti 2. konferenciju projekta Krš čija je središnja tema dodana vrijednost poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji na brdsko-planinskom području kao esencijalnoj podlozi za visoko kvalitetni turizam.

Svi zainteresirani proizvođači i izlagači prijavu za sudjelovanje mogu izvršiti popunjavanjem obrasca koji je objavljen na mrežnoj stranici:
jesenulici.hr/prijava-izlagaca

Prijave se očekuje najkasnije do 3. rujna.(Ln)

Dan Općine Vrhovine

ŽUPANOVA ČESTITKA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
1. KOLOVOZA 2022. U 13 SATI

GOSPIĆ - Ličko-senjski župan Ernest Petry uputio je čestitke povodom Dana Općine Vrhovine:
Drage mještanke i mještani Općine Vrhovine,
povodom Dana Općine Vrhovine, upućujem iskrene čestitke sa željom da zajedničkim radom učinimo općinu Vrhovine mjestom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.