POČETNA
KORISTITI TELEFON I ELEKTRONIČKU POŠTU
Uhićen zbog pucnjave, pijan vozio a Gospićanka se razoružala
PRIJAVA ZBOG KVAKE!
JEDAN KRAO DRUGI KUPOVAO
PRITVOREN KRADLJIVAC AUTOMOBILA
TRAŽI SE BRANKO BURIĆ
PRONAĐENO ORUŽJE NA VELEBITU
UKRAO POLA KUĆE, UBIO BIVOLA
PRIJETIO UBOJSTVOM
Posjedovao vojničku pušku i municiju
PRODAO UKRADENI AUTO
VOŽNJA BEZ REGISTRACIJE
JOŠ UVIJEK IMA KUĆNIH ARSENALA
ISPEGLALA SUSJEDA
NAIVNI LOPOV, NAŠAO BOMBE
LOPOVSKA ČESTITKA

Iz policije poručuju

KORISTITI TELEFON I ELEKTRONIČKU POŠTU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. OŽUJKA 20320. U 11.15 SATI

GOSPIĆ - Iz Policijske uprave javljaju da radno vrijeme upravnih poslova u policiji za sada ostaje nepromijenjeno, no pozivaju se građani da u službene prostorije dolaze samo ukoliko postoji potreba za žurnim rješavanjem pojedinih upravnih poslova.

Građani se pozivaju da za pojedine upravne poslove koriste sustav e-Građani te da ne dolaze u službene prostorije ukoliko njihova prisutnost nije nužna nego da se za to obrate pismenim putem ili putem elektroničke pošte na adresu licko-senjska@policija.hr , odnosno telefonski radi dobivanja informacija.

Više detalja s telefonskim brojevima na poveznici:
licko-senjska-policija.gov.hr/vijesti/obavijest-gradjanima-u-svezi-obavljanja-upravnih-poslova/10384

Uhićen zbog pucnjave, pijan vozio a Gospićanka se razoružala

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
16. ožujka 2020. u 16.45 sati

GOSPIĆ - Policija je obavila kriminalističko istraživanje jednog Podumljanina (26) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Sumnjiči se da je 5. veljače u večernjim satima u kući u Zalužnici ispalio hitac iz nepoznatog vatrenog oružja i doveo u opasnost svoju 20-godišnju suprugu i dvoje djece koji su bili prisutni. Podumljanin je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske uz kaznenu prijavu.

U kontroli prometa kod jednog hrvatskog vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 2,49 g/kg.
U subotu je jedna Gospićanka policiji predala pušku i 62 komada streljiva (lps)

PRIJAVA ZBOG KVAKE!

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
5. ožujka 2020. u 10 sati

GOSPIĆ - Iz obilja policijskih priopćenja koja su nas zasula proteklih nekoliko dana izdvajamo jednu kvaku i dva krivotvorenja iz današnjeg priopćenja, redoslijed je urednički vidi se da policiju zovu kad treba, a bome kad i ne treba.

U vremenu 3./4. ožujka 2020. godine u Otočcu, nepoznati počinitelj oštetio je kvaku na (!) ulaznim vratima jednog stana. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija je u Gospiću završila kriminalističko istraživanje jednog Zagrepčanke (33) zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Sumnjiči se da je 12. srpnja 2019. u Gospiću bez znanja i odobrenja 44-godišnje vlasnice sačinila ugovor o kupoprodaji motornog vozila i potpisala vlasnicu, a zatim je tim krivotvorenim ugovorom dovela u zabludu djelatnike jedne ustanove gdje je to vozilo prepisala na 45-godišnjakinju iz Perušića. Protiv nje će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Korenička policija dovršila je kriminalističko istraživanje jednog Otočanina (51) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. On se sumnjiči se da je na neregistrirano priključno vozilo stavio nepripadajuću registarsku pločicu, koju je koristio na u prometu. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. (LPS)

Dolijali lopovi iz Poduma

JEDAN KRAO DRUGI KUPOVAOlicke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
25. veljače 2020. u 22.15 sati

GOSPIĆ - Prema priopćenju PULS-a u Otočcu je završena kriminalistička obrada dvojice stanovnika sela Podum kraj Otočca. Mlađi član tandema, maloljetnik, se sumnjiči za kazneno djelo teške krađe, a drugi Podumljanin (31) da je počinio kazneno djelo prikrivanja.

Maloljetnik se sumnjiči da je u vremenu od 16. do 19. studenog 2019. provalio u neko skladište u Otočcu, iz kojeg je otuđio građevinski materijal (232 vreće cementa, 10 gipsanih gips ploča, 319 paket laminata, 10 kaca zapremnine 500 litara, 34 vreće ljepila za gips ploče) u vrijednosti od preko 30 tisuća kuna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da je starija osoba kupila kace iako je znao da su ukradene.

PRITVOREN KRADLJIVAC AUTOMOBILA


licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
21. VELJAČE 2020. U 8.15 SATI

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje jednog Štikađana (23) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe i krađe. Sumnjiči se da je noću 19./20. veljače 2020. godine u Gospiću provalio u jedan nakon čega je potrgao zaštitnu plastiku bravice i pokušao žicama upaliti automobil u čemu nije uspio. Nadalje, se sumnjiči da je istu noć otuđio osobni automobil u vlasništvu jednog Bilajčana (27) koji je bio otključan, a ključ je bio u automobilu, te ga je potom ostavio u Metak. Štikađanin je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena su posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava

TRAŽI SE BRANKO BURIĆ

 
 

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
20. VELJAČE 2020. U 14.45 SATI

GOSPIĆ - Iz PULS-a smo danas dobili fotografiju Branka Burića (55) iz Otočca i obavijest da je prijavljen njegov nestanak i da je pokrenuta potraga. Burić jevisok je 172 cm, jače tjelesne građe, prosijede kratke kose. U trenutku odlaska bio je odjeven u crnu trenirku i crno-plave tenisice broj 42. Policija moli građane za pomoć u njegovom traženju i ako što znaju da se jave na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. (LPS

PRONAĐENO ORUŽJE NA VELEBITU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
20. veljače 2020. u 12.15 sati

GOSPIĆ
- Policija je jučer obaviještena da je na Velebitu nedaleko Svetog Roka pronađena hrpa minsko-eksplozivnih sredstva. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, po starome zvanju - pirotehničari, utvrdili su da se radi o sedam ručnih bacača raketa i tri minobacačke mine iz Domovinskog rata. Kako su ta sredstva bila vidno oštećena i nepodobna za prevoženje odmah su uništena.

NOVI VIDOVI KRIMINALA

UKRAO POLA KUĆE, UBIO BIVOLA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
18. veljače 2020. u 10 sati

GOSPIĆ - Samo je trebalo čekati trenutak kada će početi totalna krađa napuštenih ili zapuštenih kuća. U Doljanima, kaže policija ali ne i kojim, je nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće u kojoj dulje vremena nitko ne živi i koja je bila otključana, ukrao kompletan namještaj, vrata, bojler i električnu peć. Nije mu to bilo dosta za osobno skućavanje već je imao vremena pa je srušio pregradne zidove i otuđio ciglu, čime je počinio kaznena djela krađe i narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora.

Nešto slično je autor ovih redaka vidio u Svračkovu Selu prije dvadesetak godina gdje je poznati počinitelj, odnosno vlasnik konja, porušio pregrade u zgradi nekadašnje svračkoseljanske škole i u nju uselio konje. Za pretpostaviti je da konji nisu sami srušili pregrade između razreda. Međutim nitko nije reagirao.

Novi gotovo nezapamćen vid zločina dogodio se tijekom noći 16./17. veljače Metku je počinjena nova vrsta kaznenog djelo ubijanja životinje - odnosno vatrenim oružjem ustrijeljen je bivola koji se nalazio na slobodnoj ispaši koja je posljednjih godina uobičajena u napuštenim predjelima Like.

Sličan zločin desio se prije dvadesetak godina u Ćukovcu kada je netko iz lovačke puške pucao i teško ranio cigansku kolibu na paši.

Udbina:

PRIJETIO UBOJSTVOM

Predaja oružja u Korenici i Gospiću.

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
10. veljače 2020. u 17.15 sati

GOSPIĆ - Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad jednim Udbinjaninom (54) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Sumnjiči se da je 6. veljače prijetio telefonom ubojstvom drugom Udbinjaniu (38), te je u njegovoj podrumskoj prostoriji ostavio ručnu bombu s postavljenim osiguračem u kućištu bombe. Stariji Udbinjanin je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom vikenda je jedan Koreničanin dobrovoljno predao pušku nepoznate marke, dok je dvoje građana iz Gospića predalo pušku s užljebljenim cijevima, 1,9 kilograma privrednog eksploziva i kemijsku ručnu bombu. (LPS)

Udbina

Posjedovao vojničku pušku i municiju

Udbinsdki ratni arsenal koji se hvali lička policija/Foto Policija
Udbinsdki ratni arsenal koji se hvali lička policija/Foto Policija
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
7. veljače 2020. u 14.15 sati

Piše Marko ČULJAT

GOSPIĆ - Protekle nekolike godine Policijska uprava pokušava plasirati brojne nevažne i sporadične informacije preko sredstava javnog priopćavanja, na koje mnogi, tobože novinari, čitaj vlasnici kojekakvih portala, promtno nasjedaju punim turom i nasjedaju skupa s čitateljima.

Tako su danas poslali par redaka o nekom Udbinjaninu (65) koji je kriminalistički obrađen zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Tako vjerojatno piše u nekakvom hrvatskom zakoniku pa su mu to i prikalemili u krimen. Vjerojatno je Udbinjanin imao nekakvu puščetinu zaostalu iz rata, nije bitni da li je Hrvat ili Srbi, jer je na slici vidljivo da je ruzinava (zarđala) i osobno procjenjujem da možda i ne može pucati municiju koja je bila s njom i čija se kartonska ambalaža raspada. A osim toga, prije nekoliko godina sam saznao da je municiji rok 50 godina i da se nakon toga sama aktivira. To je vjerojatno jugoslaneska proizvodnja i dobro da je pronađeno da ne izazove tragediju bez znanja okrivljenog tobože vlasnika.

Kao dokaz njegovog, malte ne zločina, poslali su i nekakvu sliku vojničke snajperske puške, 1145 komada vojničke municije i nekakve mine za koju ni policija ne zna kakva je. Udbinjanin je dobio kaznenu prijavu (?!), ali se nadam da zbog reda radi neće završiti u zatvoru ili na sudu kao - terorist.

Slično je bilo prije 15 godina u Mogoriću kada jedan povratnik policiji nije prijavio da je u njegom šljivaru nekakav sanduk pun municije pa su ga prijavili gospićki lovci, a kuća mu je stotinjak metara od centra sela. Niko nije postavio pitanje kakvu su to lovci divljač tražili u sred Mogorića s nabijenim puškama ???? Usput rečeno, za tu prigodu je iz MUP-a čak došao glasnogovornik da to priopći lokalnim novinarima, ali tada nije bilo ovoliko portala koji bez mjere i takte sve objavljuju samo da bi objavili koju reklamu više.

Postavlja se pitanje zašto policija zagljupljuje svekoliko pučanstvo sitim provalama i lopovlucima kojih je vazda bilo i biti će, a ne otkriva one velike lopove i organizirani kriminal u ovome dijelu Hrvatske.

Ovo za svaki slučaj namjerno pišem pod punim imenom i prezimenom da ne traže novinara koji objavljuje dezinformacije, neko ih se usudi komentirati kao i do sada u svojoj novinarskoj karijeri.

PRODAO UKRADENI AUTO

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
28. SIJEČNJA 2020. U 18 SATI

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje jednog Lovinčanina (23) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je noću 21./22. siječnja u Štikadi, iz dvorišta otuđio osobni automobil gospićke registracije i prodao ga za tri tisuće kuna. (LPS)

Snalažljivost

VOŽNJA BEZ REGISTRACIJE

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
23. siječnja 2020. u 17.15 sati

GOSPIĆ - Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje jednog Koreničanina (25) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava. On se sumnjiči da je na osobni automobil stavio nepripadajuće registracijske pločice, nakon čega je taj automobil koristio za sudjelovanje u prometu. Podnijeta je kaznena prijava, (LPS)

Predaja oružja

JOŠ UVIJEK IMA KUĆNIH ARSENALA

 
 
licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
20. SIJEČNJA 2020. U 10 SATI

GOSPIĆ
- Iako je predaja vojnog oružja i opasne opreme počela odmah nakon operacije Oluja, tih opasnih stvari još uvijek ima u kućnim arsenalima. Očevidan dokaz ove činjenice je i subotnja predaja opasnih stvari iz kuća u Otočcu i Gospiću.

Naime, kako javlja policija, proteklog vikenda jedan je Otočanin predao 62 komada metaka, a jedan Gospićanin predala tri ručne bombe i 743 komada razne municije.

Opasne stvari preuzela je policija i pohranjene su u posebno skladište do uništenja koje se obavlja više puta godišnje.

- Protiv građana koji prijave oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.- ističu u Policijskoj upravi, i još poručuju:
- Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije "Manje oružja - manje tragedija" i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost. (LPS)

LIČKI OSIK

ISPEGLALA SUSJEDA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
16. siječnja 2020. u 17.30 sati

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje jedne Ličkoosičanke (50) zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela krađe i računalne prijevare. Sumnjiči se da je u svibnju 2019. godine prilikom posjete 89-godišnjaku iz Ličkog Osika u njegovoj obiteljskoj kući, iskoristila njegovu nepažnju i otuđila mu bankovnu karticu i pripadajući PIN, nakon čega je u više navrata na bankomatima podigla iznos od 48.000 kuna. Potom je u vremenu od 18. listopada do 21. studenog 2019. godine u kući oštećenog ponovno iskoristila njegovu nepažnju i vratila bankovnu karticu, ništa ne spominjući oštećenom.

NAIVNI LOPOV, NAŠAO BOMBE


licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
7. siječnja 2020. u 10.30 sati

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojice Senjanina (43 i 35) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe i kazneno djelo prikrivanja.

Stariji je osumnjičen da je 31. prosinca 2019. godine u Senju provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio novac, nakit i kameru te je potom 5. siječnja 2020. godine pokušao prodati ukradeni nakit u poslovnici za otkup zlata u Zagrebu, koristeći pritom osobnu iskaznicu mlađeg Senjanina koji je znao da će se stariji koristiti njegovom osobnom iskaznicom kod prodaje ukradenog nakita. Obadvojica su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu je dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Jučer je građanin prilikom šetnje u Budaku kraj Gospić, na otvorenom prostoru pronašao tri ručne bombe i deset metaka call. 7,9 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. (LPS)

Uz Novu godinu

LOPOVSKA ČESTITKA

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
2. SIJEČNJA 2020. U 9.20

GOSPIĆ
- Prema prvom ovogodišnjem policijskom priopćenju lopovi nisu mirovali ni u novogodišnjoj noći. Naime, pod okriljem noći od 31. prosinca na 1. siječnja u Senju je provaljeno u jednu kuću ukradeni su novci i nakit.

U priopćenju nema niti slova o pucnjavi i eventualnim posljedicama u novogodišnjoj noći. (LPS)