POČETNA
POŠLI U SPAŠAVANJE JEDNE OSOBE, A SPASILI JOŠ TRI
PRIJETILI POLICIJI PA ZAVRŠILI U ZATVORU
PRONAĐEN UBOJICA IZ RAPAJINA KLANCA
UBOJSTVO U RAPAINU KLANCU

Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

POŠLI U SPAŠAVANJE JEDNE OSOBE, A SPASILI JOŠ TRI

Pravovremena obavijest i ovaj put je spasila strane turiste u Velebitskom kanalu.

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
19. srpnja 2021.

ZAGREB - Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dobili smo priopćenje o spašavanju na moru u Velebitskom kanalu.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer u popodnevnim satima, poziv o plivaču koji se zbog jake bure utapa nedaleko od Selina u Velebitskom kanalu. Brodica lučke ispostave Starigrad isplovljava svega pet minuta nakon poziva i na prijavljenoj poziciji spašavaju plivača, kao i dvije osobe u gumenoj brodici na vesla koje su se nalazile nedaleko spašenog plivača. Radi se o stranim državljanima.

Prilikom povratka u Starigrad nailaze na osobu (strani državljanin) koja pluta na madracu na napuhavanje i traži pomoć. Nakon ukrcaja četvrte osobe na brodicu, kapetan ispostave Starigrad i djelatnik ispostave privezuju brodicu u Starigradu.

Cijela akcija spašavanja, od poziva do privezivanja brodice, trajala je 45 minuta. Iako se inicijalno spašavalo jednu osobu, prilikom akcije spašene su još tri osobe. Ovakva akcija spašavanja naglašava koliko je važno podizanje svijesti o opasnostima koje su uvijek prisutne na moru, čak i najiskusnijim osobama te kako se potrebno dobro informirati o vremenskim prilikama prilikom izlaska na more.

PRIJETILI POLICIJI PA ZAVRŠILI U ZATVORU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
12. srpnja 2021. u 12.20 sati

GOSPIĆ - Prema priopćenju PULS-a policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje trojice Otočana (52,48 i 29) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Sumnjiče se da su jučer oko 1.40 sati u Otočcu, tijekom postupanja fizički napali i prijetili policijskim službenicima, pokušavajući ih spriječiti u obavljanju poslova iz nadležnosti policije. Svi su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv biti će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu. (Ln)

PRONAĐEN UBOJICA IZ RAPAJINA KLANCA

Za ubojstvo je osumnjičen sin.

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
9. srpnja 2021. u 19.45 sati

GOSPIĆ - Predvečer je stiglo priopćenje PULS-a da je završeno kriminalističko istraživanje nedavnog ubojstva u Rapajinu Klancu Kraj Brinja. Ispitan je jedan mladić (20) zbog osnovane sumnje da je počinio teško ubojstvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način.

On se sumnjiči da je 8. srpnja 2021. u obiteljskoj kući s ciljem da usmrti svog oca (52) alatom zadao udarce u glavu dok je ovaj spavao i time mu nanio smrtonosne ozljede.
Osumnjičeni je uhićen, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadležno odvjetništvo je nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i radi neometanog odvijanja kaznenog postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti djela posebno teške. (Ln)

UBOJSTVO U RAPAINU KLANCU

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
8. srpnja 2021. u 19,45 sati

GOSPIĆ - Danas popodne dobili smo priopćenje iz PULS-a da je policija pod rukovođenjem Županijskog državnog odvjetništvu u Karlovcu provela očevid u selu Rapain Klanac, kraj Brinja mrtvog tijela 52-godišnjeg muškarca koji je preminuo nasilnom smrću. Očevidom je utvrđeno da je tijekom noći ili ranih jutarnjih sati 8. srpnja 2021. u obiteljskoj kući uporabom oruđa zadobio više udaraca po glavi od kojih je preminuo na mjestu događaja. Tijekom očevida izuzeti su tragovi s mjesta događaja, a Odvjetništvo je naložilo obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti, te su u tijeku izvidi radi utvrđivanja svih okolnosti događaja. (Ln)