POČETNA
1903 NEZAPOSLENA
MODERNIZACIJA LOVINAČKIH CESTA

Tržište rada

1903 NEZAPOSLENAlicke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
14. rujna 2020. u 17 sati

GOSPIĆ - Krajem kolovoza u Područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na listi nezaposlenih bile su 1903 osobe. Lista je mjesec dana kraća za 15 osoba ali je u odnosu na lanjski kolovoz duža za čak 502 osobe ili gotovo 36 posto.

Tijekom kolovoza poslodavci su prijavili 144 slobodna radna mjesta što je bilo godišnje smanjenje od preko 33 posto. Najviše su se tražili učitelje za djecu s razvojnim teškoćama 40, zatim slijede radnici u održavanju 17, te po deset odgajatelja i konobara. Novčanu naknadu 406 nezaposlenih kojima je isplaćeno preko milijun kuna ili prosječno 2.500 kuna. Broj korisnika je povećan za 28 osoba, a u odnosu na lanjski bio je povećan za 123 osobe ili 43 posto. (LN)

MODERNIZACIJA LOVINAČKIH CESTA

Modernizacija se provodi hladnim asfaltom.

licke-novine@licke-novine.hr
www.licke-novine.hr
15. rujna 2020. u 12.45 sati

LOVINAC - Ministarstvo regionalnog razvoja Republike Hrvatske prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice potiče razvoj područja koja su u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju RH stekla status potpomognutog područja.

Cilj je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji tih područja u skladu s razvojnim posebnostima i u svrhu uravnoteženog regionalnog razvoja svih krajeva u državi.
Suhladno tome, Općina Lovinac je dostavila je Ministarstvu zahtjev za sufinanciranje projekata u ovoj godini i osigurano je 300 tisuća kuna za modernizacije dijela nerazvrstanih općinskih cesta što je čini 80 posto potrebnih sredstava,a Općina će uložiti ostatak.

Nakon provedenog natječaja sklopljen je ugovor s tvrtkom Colas d.o.o. iz Varaždina kao najpovoljnijim ponuđačem i ugovorena je modernizacija dijela nerazvrstanih općinskih cesta metodom hladnog asfaltiranja osam kraćih nerazvrstanih cesta koje se nalaze na području naselja Štikada, Ričice, Sveti Rok i Lovinac u ukupnoj dužini od 1690 metara i poslovi se privode kraju.